S prostorskimi težavami se OŠ Mladika srečuje že vrsto let, sedaj pa se bo obnova končno pričela.

Osnovna šola Mladika se s prostorskimi težavami več let, kot kaže pa bo ta problem končno rešen. Mestna občina Ptuj je v letošnjem proračunu za osnovno šolo zagotovila sredstva v višini 50.000 evrov, danes pa je župan MO Ptuj s podjetjem TMD Invest podpisal pogodbo o projektiranju OŠ Mladika.

Najbolj potrebna prenove je zagotovo jedilnica in kuhinja, ki so ob večjih nalivih poplavljeni, zaradi česar je uničen spodnji del večine opreme ter pohištvo. Težava je tudi v velikosti jedilnice, kjer lahko hkrati malica največ učencev, zato večina učencev malica v učilnici, malico pa si morajo iz kleti prinesti v mansardo.

Glavni namen investicije v prizidavo ter rekonstrukcijo šole je potreba po novi in predvsem ustrezni jedilnici. Na Mestni občini Ptuj so pojasnili, da želijo z investicijo izboljšati kvaliteto bivanja za učence in zaposlene v skladu z veljavnimi zakonskimi standardi in normativi.

Kaj bo obnovljeno?

Obnova bo zajemala pridobitev nove in večje jedilnice, ki bo omogočala malice v dveh skupinah ter se bo lahko uporabljala tudi kot večnamenski prostor. V jedilnici bodo naredili tudi delilno linijo, prav tako pa bodo uredili kuhinjo in kuhinjsko opremo ter pralnico. Obnovili bodo tudi centralno garderobo za osem oddelkov za učence od prvega do četrteka razreda.

Urediti imajo namen garderobne prostore za kuhinjsko in tehnično osebje, sanitarije ter tuš za kuhinjsko osebje, hišniku pa bodo namenili nove prostore. Obstoječo peč za glino bodo uredili z ustrezno električno napravo ter priključki. Stavbo bodo sanirali in jo energetsko sanirali, satirali pa bodo tudi strojne inštalacije – kanalizacijo in vodovod.

Foto: Mestna občina Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice