Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, ki izvaja aktivnosti za povezovanje 18 občin ob Dravi pri realizaciji projekta, sodelovanje z ostalimi deležniki ter močnejše in enotnejše nastopanje do državnih inštitucij, sporoča dobre novice.

Gradnja Dravske kolesarske poti v občini Ruše, natančneje med Rušami in Bistrico ob Dravi, katere glavni investitor je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je v zaključni fazi. Dolžina odseka je okoli štiri kilometre. 

Direkcija je sočasno pričela s pripravo razpisne dokumentacije za nadaljnjo gradnjo kolesarke poti v smeri Limbuša v Mestni občini Maribor. Dolžina tega odseka bo okoli dva kilometra, gradnja pa bi se lahko pričela v začetku leta 2020. 

Projekt zajema tudi postavitev štirih počivališč skupne grafične podobe Drava Bike na celotnem šestkilometrskem odseku.

V maju se je zaključila tudi gradnja Dravske kolesarske poti med Tušem in Spodnjo Muto v občini Muta, katere glavni investitor je prav tako Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Na tem odseku še v letošnjem letu načrtujejo gradnjo podvoza pod državno cesto, s čimer bo celoten odsek povezan in varen, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor - Pohorje.

V juniju se je pričela še gradnja 1,5 kilometra dolgega odseka Dravske kolesarske poti v občini Radlje ob Dravi, katerega glavni investitor je prav tako direkcija za infrstrukturo. Trasa med Zgornjo Vižingo in Vodnim parkom poteka v bližini reke Drave.

Spomnimo. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je v letu 2018 naročila vso manjkajočo dokumentacijo za nadaljnjo gradnjo Dravske kolesarske poti v vrednosti 1,8 milijona evrov. Dokumentacija bo dokončna v letu 2019, nato sledi gradnja novih odsekov v letu 2020.

Julija so sicer Dravske elektrarne Maribor asfaltirale manjkajoči del Dravske kolesarske poti v Mestni občini Ptuj pod Ptujskim jezerom v smeri občine Markovci. »S tem se je uredil zelo pomemben odsek na tej povezavi,« menijo v mariborskem zavodu za turizem.

Tudi občine Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdina so v juliju zamenjale zgornji ustroj makadamskih poti, po katerih je vodena Dravska kolesarska pot v smeri Ptuja: »Nov makadam na tem odseku je tako primeren za vse ciljne skupine kolesarjev, s čimer sledimo ciljem kakovosti, ki smo si jih postavili na Dravski kolesarski poti.« 

Junija so postavili še dve novi informacijski tabli v Podvelki in Fali, ki kolesarjem ponujata informacije o možnosti uporabe vlaka na tem odseku, saj je vzpon čez Lovrenc in Činžat za nekatere kolesarje pretežak. Do konca leta bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo postavila še dodatnih 27 informacijskih tabel ob celotni trasi Dravske kolesarske poti.

Table bodo kolesarjem nudile informacije o samem poteku trase po etapah ter turistični, gostinski in drugi ponudbi ob kolesarski poti.

Pripravljen je tudi ponatis kolesarske karte v štirih jezikih, spletni portal dravabike.si je bil poleg slovenskega, angleškega, nemškega in hrvaškega v celoti preveden tudi v italijanski jezik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice