Z včerajšnjo otvoritvijo se je pričela razstava na temo varovanja Evropske unije, v začetku marca tudi razprava ob dnevu civilne zaščite.

V različnih krajih po Sloveniji deluje sedem informacijskih točk Europe Direct, med drugim tudi v Murski Soboti, Mariboru in na Ptuju. Gre za eno od glavnih orodij Evropske komisije, s katerim državljanom na lokalni ravni ponuja informacije o Evropski uniji in zbira informacije o tej.

Hkrati vsako leto pripravljajo številne dogodke, na katerih odpirajo pomembne teme, ki se tičejo posameznikovega udejstvovanja v Evropski uniji.

Med drugim bodo na Ptuju v mesecu februarju in marcu pripravili dva dogodka, in sicer:

  • med 24. februarjem in 9. marcem 2020 bo v nakupovalnem središču Qcenter Ptuj na ogled razstava na temo varovanja Evropske unije, s katero bodo udeležence informirali o pomembnosti civilne zaščite, predvsem na Evropski ravni;
  • 5. marca 2020 pa bodo organizirali razpravo ob dnevu civilne zaščite, ki se jo bodo udeležili predstavniki civilne zaščite na lokalni in nacionalni ravni, predstavništvo Evropske komisije kot tudi predstavniki Mestne občine Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice