Policija pojasnjuje dogajanje pred karnevalsko dvorano, ko je množica ljudi, kljub vstopnicam, ostala zunaj. Na prireditvi je bilo preveč ljudi, prišlo do prerivanja, organizatorja pa preiskujejo zaradi suma storitve več prekrškov in nepravilnosti.

Policijska uprava Maribor je za Ptujinfo potrdila, da so ptujski policisti v sredo okoli 22.30 opravljali nadzor javne prireditve v karnevalski dvorani na Ptuju, pri čemer so ugotovili, da je kapaciteta prireditvenega prostora dosežena. Zato so odgovorno osebo organizatorja prireditve pozvali, da v prostor ne spuščajo novih obiskovalcev.

Zoper nekatere uporabili tudi silo

Zaradi tega je pred dvorano prišlo do prerivanja, policisti pa so obiskovalce zaradi varnosti pozvali naj se umaknejo od vhoda. Večina je to tudi upoštevala, nekaj posameznikov pa ne, zato so morali policisti zoper te uporabiti telesno silo, je pojasnila Anita Kovačič Čelofiga.

Policija ugotovila več nepravilnosti

Po dogodku, ki je v javnosti sprožil veliko ogorčenja na račun organizatorjev, ptujski policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve prekrškov in drugih nepravilnosti. Policija sumi, da je organizator kršil Zakon o javnih zbiranjih s tem, da je bilo v prostoru preseženo število obiskovalcev.

Na to, da naj bi organizatorji prodali preveč vstopnic opozarja tudi naš bralec, ki nam je poslal njegovo videnje dogajanja in vrsta ogorčenih zapisov na družbenih omrežjih. Organizator prireditve je bilo sicer podjetje Prireditve d.o.o., dogodek Kurentanc pa je tako kot že vrsto let gostil Klub ptujskih študentov, ki je tudi prodajal vstopnice. Organizatorji so za naš medij ovrgli obtožbe, da so prodali preveč vstopnic in zapisali, da kapaciteta prireditvenega prostora ni bila presežena. Uradna policijska razlaga pa to dejstvo postavlja na laž.

Vprašljiva požarna varnost

Policisti so poleg prekrškov Zakona o javnih zbiranjih na samem kraju dogodka ob prisotnosti požarnega inšpektorja ugotovili še nekaj nepravilnosti, o katerih bodo obvestili Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, so povedali na PU Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice