Foto: Slovenska policija, Facebook
V Policijski akademiji v Ljubljani je generalna direktorica policije Tatjana Bobnar policistom v uporabo predala 41 novih patruljnih in tri civilna vozila znamke Renault Kadjar, 21 civilnih vozil Renault Megane in dve civilni vozili Škoda Octavia.

Vozila so bila na javnem razpisu izbrana s posebno pozornostjo, da bodo čim bolj ustrezala naravi dela, pri katerem se bodo uporabljala. Ob tem so posebno skrb posvetili tudi zagotavljanju ustrezne varnosti uporabnikov vozil in vplivom na okolje v obliki nizkih emisij.

Generalna direktorica policije je ob tej priložnosti izpostavila, da so za visoko stopnjo varnosti, ki je rezultat tudi požrtvovalnega dela naših policistk in policistov, poleg vrednot in vrlin, zapisanih v samo esenco našega delovnega vsakdana, potrebni tudi ustrezno vrednotenje dela policistov, ustrezna zakonodaja, ki določa pooblastila in s tem orodja za delo ter ustrezna oprema. Na tem področju se je v zadnjih dveh letih trend vendarle obrnil na bolje. 

»Prišel je čas, ko slovenska policija ni več 'šparovček', iz katerega se jemlje, ampak v katerega se vlaga. Svojo opremo smo končno začeli posodabljati,« so zapisali na spletni strani policije.

V zvezi z nabavo novih vozil se je generalna direktorica policije zahvalila svoji strokovni ekipi, ki je sodelovala v postopkih izbora in nabave, za njen trud pri iskanju najboljših tehničnih rešitev, ki kljub številnim nadgradnjam niso podražile nakupa. Bobnarjeva je svoj nagovor zaključila z mislijo, da policisti pri svojem delu potrebujejo modrost. 

»Pred nami je lepo število belo-modrih, tudi rumenih vozil, z modrimi lučmi. Vzemimo to tudi na simbolni ravni. Pisatelj in scenarist Tomaž Letnar je za slovesnost ob dnevu policije pred leti zapisal, da je nebo modro samo v soncu, policija tudi v temi. Naj nas torej ta modrost vodi dan za dnem in noč za nočjo na poti in v dobro ljudi,« so povedali na Policiji.

Slovesno so predali ključe novih 41 patruljnih avtomobilov, 20 civilnih meganov, treh civilnih škod in treh civilnih kadjarjev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice