V spektakularni policijski akciji prevoza požete konoplje je sodeloval novi policijski helikopter, Agusta Westland AW169. To je bila ena od prvih operativnih akcij.

Po poročanju slovenskega letalskega portala je helikopter iz Brnika v torek nekaj po poldnevu poletel proti Prekmurju za namene pomoči prevoza tovora iz težko dostopnega terena reke Mure.

Posadka letalske policijske enote je s helikopterjem pomagala pri odvozu večjih vreč, napolnjenih z rastlinami iz nasada konoplje, ki je bila s strani policije zasežena.

Helikopter zajele nevihte

Po opravljeni nalogi se je želel helikopter slovenske policije vrniti neposredno na Brnik, vendar so ga na poti v okolici Maribora zajele nevihte, zato se je posadka, po podatkih iz aplikacije FlightRadar24, odločila za tehnični postanek na letališču v Slovenskih Konjicah, piše Slovenski letalski portal.

Po približno dveh urah, so okoli 18. ure poleteli iz letališča pri Ločah pri Slovenskih Konjicah ter nato preko Zasavja, Dolenjske in Ljubljane obšli nevihte ter varno pripeljali helikopter v bazo na ljubljansko letališče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice