Z današnjim dnem se po vsej državi pričenja osveščevalna akcija Slovenija piha 0,0. Policija in ostale organizacije tako pozivajo k odgovornosti za volanom.

Od danes do konca decembra, meseca praznovanj, koncertov in zabav, bodo policisiti poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Še vedno namreč velja, da se zelo veliko nesreč, ki jih povzročijo opiti vozniki, zgodi med prazniki. Zato bodo policisti ves mesec december izvajali akcijo Slovenija piha 0,0.

Kršitelje bodo kaznovali v skladu s predpisi, vzorni vozniki pa bodo nagrajeni.

»Tisti, ki bodo 'napihali' 0,0, bodo prejeli letak, s katerim si bodo lahko prislužili dve vstopnici za koncert Policijskega orkestra z gostoma, Tomislavom Jovanovićem Tokcem (Dan D) ter Neisho. Skupni koncert, ki bo 15. januarja 2020 v Ljubljani, je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašate odgovorno,« dodajajo na Generalni policijski upravi.

Ne Štajerci, tokrat najbolj neodgovorni Pomurci in Primorci

Opiti oziroma alkoholizirani vozniki so letos povzročili 1326 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 30 oseb. To je kar 50 odstotkov odstotkov več kot lani, poudarjajo na Agenciji za varnost prometa. Največ nesreč zaradi alkohola se je zgodilo v pomurski ter v obalno-kraški statističi regiji. Največ oseb pa je v prometni nesreči, povezani z alkoholom, umrlo v koroški, goriški in zasavski statistični regiji.

Za volan samo trezni

Če se prepustite veselju in žaru praznovanj tudi tako, da uživate alkohol, nikar ne sedite za volan, temveč naj vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa uporabite javni prevoz oziroma taksi. »Skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah. Naj Slovenija piha 0,0!« poudarjajo na policiji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice