Policijske uniforme so od včeraj nekoliko spremenjene.

Postopno bodo namreč uvedli nekatere nove dele uniforme, kot so na primer taktične hlače, identifikacijski telovnik in identifikacijski narokavni trak. Srajce bodo policisti nadomestili s polo majicami in puliji, hlače pa s taktičnimi hlačami, so zapisali na spletni strani policije.

Na unifrmah tudi drugi napisi in oznake

Z včerajšnjim dnem so namreč začele veljati spremembe in dopolnitve uredbe o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije, ki uvaja nekatere posebnosti pri nošenju slovesne uniforme. Na uniformo bodo od slej lahko nameščeni tudi drugi obvestilni napisi in oznake, ki se nanašajo na vsebino opravljanja nalog policije, kot je na primer napis vodja intervencije.

Novi deli uniform policistom omogočajo boljšo gibljivost in večjo udobnosti pri opravljanju operativnih nalog ter so enostavnejši za vzdrževanje, so zapisali.

Pri poletni uniformi namesto srajce, polo majica

Pri poletni uniformi bodo policisti namesto srajce s kratkimi rokavi nosili polo majice. Sive hlače bodo nadomestile temno modre taktične hlače, dosedanje čevlje pa bodo zamenjali visoki taktični čevlji. Še naprej bodo nosili modularno vetrovko temno modre ali rumene odsevne barve in poletno čepico. K uniformi ne bodo več nosili kape s ščitkom in kravate.

Nove poletn uniforme.

Pri zimski uniformi namesto srajce, puli

Pozimi pa bodo policisti namesto srajce z dolgimi rokavi in kravate nosili temno moder puli. Zimske hlače in čevlje bodo nadomestili s temno modrimi taktičnimi hlačami ter visokimi taktičnimi čevlji. Tudi k tej kombinaciji uniforme ne bodo več nosili kape s ščitkom, ampak čepico ali zimsko kapo.

Nove dele uniforme bodo uvajali postopoma, zato bodo na nekaterih delovnih mestih zaposleni še naprej nosili obstoječo uniformo. To velja zlasti za vodstva policijskih postaj in policijske inšpektorje. Vse dele uniforme bodo uporabljali do izteka roka trajanja, nove pa bodo nabavljali postopoma. Rok za uskladitev je pet let, zato uredba ne bo povzročila dodatnih stroškov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice