Slika je simbolična.
Pomagajmo družini iz Bresternice, ki je v požaru ostala brez doma. Družini je na pomoč priskočil tudi Rdeči križ Maribor.

V noči na ponedeljek je v naselju Sredma nad Bresternico pri Mariboru zagorel najemniški dom družine Kranjc.

Ognjeni zublji so zajeli ostrešje in bivalni del v velikosti 80 kvadratnih metrov. Po prvih nestrokovnih ocenah Policijske uprave Maribor je nastalo za okoli 90.000 evrov materiale škode. Vzrok za požar je bila napaka na električni napeljavi.

Brez strehe nad glavo so ostali oče samohranilec in dva otroka, stara 15 in 21 let, preživljajo se le s plačo očeta, ki dela za polovični delovni čas.

V požaru so ostali brez celotnega premoženja, lastnica pa brez hiše, saj ta ni bila zavarovana. Denar se zato ne zbira za gradbeni material obnovo hiše, ampak opremo hiše.

Kako pomagati družini po požaru?

Družini Kranjc lahko pomagate z nakazilom na transakcijski račun Rdečega križa Maribor, odprt pri Novi KBM, številka SI56 0451 5000 0397 432, in s pripisom za družino Kranjc.

Zbrana denarna sredstva bodo namenjena za nabavo potrebne opreme in sredstev za bivanje, kuhinjsko opremo, sredstva za šolanje, pripomočke za nego in higieno, oblačila in druge pripomočke za življenje.

Namen: »Pomoč po požaru za družino KRAJNC«
RKS-OZ Maribor, Ulica Pariške komune 13, 2000 Maribor
TRR: SI56 0451-5000-0397-432
SWIFT: KBMASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: 50790

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice