Mestna občina Ptuj obvešča o poteku zapore zaradi gradnje mestne tržnice in okoliških ulic. Slomškova ulica se zaradi časovne prestavitve izvedbe arheoloških raziskav zapira šele v začetku pomladi 2019.

Na območju Slomškove ulice tik pod ustrojem cestišča je bilo v okviru arheoloških raziskav do sedaj odkrito sosledje arheoloških plasti in grajenih stavbnih ostankov, ki sega v preteklost v rimsko dobo. Odkriti pa so bili celo odlomki posameznih predmetov iz prazgodovine.

Zaradi občutljivosti arheoloških ostalin za zmrzal je bilo ocenjeno, da arheoloških raziskav na območju Slomškove ulice ni mogoče opravljati čez zimske mesece, ampak šele v začetku pomladi. Na podlagi zgoraj navedenih ugotovitev bo Slomškova ulica zaprla šele v začetku pomladi.

Mestni avtobus – linija za zdaj ostaja nespremenjena 

Na podlagi ugotovitev arheologov se zapora Slomškove ne bo izvedla pred pomladjo 2019. Iz tega razloga se za zdaj ne bo vzpostavila zapora za promet na Slomškovi in delu Prešernove ulice, zato ne bo potrebna sprememba linije mestnega avtobusa od 3. 12. 2018, kot je bilo predvideno. Mestni avtobus bo tako vozil po nespremenjeni liniji kot doslej. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice