Vinska klet Puklavec Family Wines je na tradicionalnem 44. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona dosegla izjemne rezultate in osvojila največ medalj doslej.

V močni konkurenci domačih in tujih vinarjev so vina iz kleti Puklavec Family Wines prejela kar 13 zlatih medalj ter enega šampiona Chardonnay 2017 Jeruzalem Ormož, ki je osvojil tudi naziv prvaka Jeruzalemske vinske turistične ceste ter veliko zlato medaljo, ki pripada arhivskemu Laškemu rizlingu 2006.

V kleti so na uspeh izjemno ponosni, priznanja pa so rezultat trdega dela, vzajemnega sodelovanje in nenehnega razvoja. 

Komisija priznanih enologov je ocenila 573 vzorcev prispeli iz šestih držav, na ocenjevanju pa je letos sodelovalo kar 193 pridelovalcev. Nagrajena vina bodo predstavljena na sejmu Agra, ki poteka od 25. do 30. avgusta v Gornji Radgoni. Takrat bo na dan vinogradnikov in vinarjev, 28. avgusta, potekala tudi svečana podelitev nagrad in razglasitev vinarja leta. 

»Izjemno se veselimo bogate bere osvojenih medalj na največjem slovenskem ocenjevanju vina. Zavedamo se, da pridelujemo vina izjemnih kakovosti in ponosen sem na moje sodelavce s katerimi iz leta v leto posegamo višje. Ambicij nam ne primanjkuje in z veseljem ter velikimi pričakovanji zremo v prihodnost saj verjamemo, da se v Ljutomersko Ormoških goricah skriva še veliko potenciala,« je po objavi rezultatov ocenjevanja povedal Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti Puklavec Family Wines.

Puklavec Family Wines je večkratni dobitnik naziva Vinar leta, prejemnik prestižne mednarodne medalje Decanter Platinum za Sivi pinot iz linije vin Seven Numbers ter hkrati prejemnik priznanja za enega najboljših vin na svetu po izboru specializirane revije The Drinks Business.

Na uglednih mednarodnih ocenjevanjih so prejeli priznanja tudi na Expovinis v Braziliji za najboljše belo uvoženo vino ter šampiona na ocenjevanju VinAgora na Madžarskem.

Vrhunski rezultati so plod trdega dela, strasti in predanost najvišji kakovosti

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice