Slika je simbolična.
Po močnem sneženju, ki je včeraj zajelo velik del Slovenije, tudi na vzhodu Slovenije že čutimo posledice močnih padavin.

Po informacijah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se širše ormoško območje bori z vremenskimi nevšečnostmi. 

Zaradi slabih vremenskih razmer so na Ormoškem ob 9.40 zabeležili eno prijavo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo. 

Le nekaj minut kasneje prijave na območju Ljutomera

Na širšem območju Ljutomera so na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje zabeležili eno prijavo dogodka, vezanega na slabe vremenske razmere. 

Na tem območju so že aktivirali prostovoljna gasilska društva teh območij, ki pa o poškodovanih in številu poškodb trenutno še ne poročajo.

O vremenskih nevšečnostih pa poročaju tudi iz občine Rogašovci, od koder so ob 10.25 zabeležili prijavo dogodka, zaradi katerega so aktivirali prostovoljna gasilska društva iz območja. Enote o poškodovanih in številu poškodb zaenkrat ne poročajo. 

Tudi območje Slovenske Bistrice se bori z vremenskimi nevšečnostmi

V Slovenski Bistrici je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje zabeležila eno prijavo dogodka, prav tako vezano na močne padavine. 

Prijava je bila zabeležena ob 9.45, aktivirali pa so že prostovoljna gasilska društva iz dotičnih območij. Tudi v Slovenski Bistrici enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Kakšno vreme nas čaka?

Pretežno oblačno bo danes, z občasnimi padavinami, deloma plohami. Padavin bo najmanj na vzhodu države. Večinoma bo deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko pričakujemo tudi sneg. Predvsem na severovzhodu in na zahodu bo pihal jugozahodni veter. 

Temperature v alpskih dolinah bodo okoli ničle, drugod od ena pa do devet stopinj, ob morju pa se bodo dvignile do enajst stopinj celzija. 

Poslabšanje vremena z več padavinami lahko pričakujemo predvsem od popoldneva proti večeru. 

Previdni pa naj bodo tudi pohodniki, saj Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja, da je zaradi novozapadlega snega v velikem delu naših gora nevarnost snežnih plazov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice