So vam všeč mišičasti moški? Kaj pa sobne rastline? Ti kombinaciji združuje priljubljeni botanik Jan Robin, ki je med karanteno ustvaril nov trend. Telovadbo s sobnimi rastlinami.

Če ste tudi sami vneti uporabniki družbenega omrežja Instagram, ste že zagotovo slišali za Jana Robina. Robin je znan po svojih fotografijah sobnih rastlin, med katerimi pozira tudi zgoraj brez, če podrobneje pogledate njegove fotografije, tudi spodaj brez.

Tudi zaradi tega njegov Instagram profil z imenom botanistbyheart (Botanik po srcu) šteje že 43 tisoč sledilcev. 

Svoj hobi je mladi botanik začel povsem naključju. Od nekdaj je imel rad rastline, zato je začel po selitvi iz Koroške v Maribor svoje stanovanje krasiti s številnimi rastlinami. Tako njegova urbana džungla danes šteje že 70 sobnih rastlin.

Prav te pa je sedaj ob zaprtih telovadnicah in fitnesu začel uporabljati kot domače telovadne pripomočke. Nekaj posnetkov kasneje in rodila se je prav viralna telovadba s sobnimi rastlinami.

Monstera kot športni pripomoček

Četudi je njegova najljubša rastlina plea, pa je svojo telovadbo začel z monstero, ki je še pred dobrim desetletjem veljala za zastarelo, zaprašeno sobno rastlino, kakršne je povozil čas. Zadnja leta pa je med mladimi pravi hit, najdemo jo na mnogih fotografijah na družbenih omrežjih, pa tudi kot likovni motiv s tapet, dekorativnih tkanin in celo nakita.

Če vas bolj kot telovadba zanimajo njegove rastline, pa ima za vas Robin še ta nasvet. »Že star pregovor pravi, da rastline prej odmrejo od preveč ljubezni kot od premalo. In to je glavno pravilo pri vzgoji sobnih rastlin,« pravi Jan in opozarja, da je glavni problem pretirano zalivanje.

Se boste tudi sami pridružili viralnemu trendu in trening naredili kar z domačimi sobnimi rastlinami?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice