Dvorišče Minoritskega samostana v najstarejšem slovenskem mestu je včeraj gostilo slavnostno otvoritev 12. festivala Arsana.

Letošnja izvedba festivala je izjemoma 100 odstotno slovenska, saj bodo nastopili le slovenski glasbeniki. Za otvoritev festivala je včeraj poskrbel Big Band RTV SLO pod taktirko dirigenta Tadeja Tomšiča.

Koncert je s pesmijo 'Feeling Good' otvoril Klemen Slakonja, ki je na odru priredil cel šov in gledalce sprostil ter privabil smeh na obraz. Sledili so nastopi solistov Maje Keuc, Ane Soklič, Alenke Godec in Rudija Bučarja, ki so s svojimi nastopi navdušili zbrane na dvorišču Minoritskega samostana. 

Slavnostna otvoritev se je zaključila s skupnim nastopom solistov, ki so poslušalce s pesmijo 'Življenje je lepo' opomnili na pomen pozitivnosti, enotnosti in radosti med ljudmi.  

Ob dogajanju na glavnem prizorišču festivala je potekal spremljevalni program. Na Odru mladih so gostili Sain Duet, otroci pa so si že v dopoldanskih urah v Mestnem kinu Ptuj ogledali film 1,2,3 Maček Muri!.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice