Ne nasedajte, pomemben poslovnež z družino, ki v stiski prosi za denar, je le premeten goljuf, z natanko izdelano zgodbo. Te dni so ga opazili tudi na Štajerskem.

Če velikokrat sledite dobrodelnim vzgibom, bodite te dni še posebej previdni. Na bencinskih črpalkah v naših koncih se namreč zadržuje moški, ki pod pretvezo stiske ljudi prosi za denar. Žrtve naplahta, da so ga okradli oziroma da potrebuje denar za polnjenje rezervoarja, saj mora nujno priti v drugo državo. A resnica je daleč od tega.

Podrobno izdelana zgodba

Po pričanju žrtev in prič storilec vozi drag avtomobil angleških registrskih oznak, v katerem ga običajno spremljajo še ženska in otroci ter moški v vozniškem sedežu. Z imenom Aly se izdaja za pomembnega poslovneža ter obljublja, da bo posojeni denar tudi vrnil. 

Da bi svojo verodostojnost kar se da okrepil, predoči celo vizitko in ponuja nakit kot jamstvo, da se bo vrnil. Toda pri nakitu gre pravzaprav za ponaredek, pomembnež pa je navaden prevarant, iskan v več državah.

Vizitka, s katero se predstavlja domnevni poslovnež, ki je v resnici prevarant.

Goljuf je nazadnje bil viden na bencinski črpalki ob avtocesti Sveti Jurij ob Ščavnici, zato na tem območju velja posebna previdnost. Svarila pred goljufijo se vrstijo tudi na družbenih omrežjih. 

Goljuf, znan po vsej Evropi

Domnevni poslovnež, ki po avtocestah prosi za denar, je znan po vsej Evropi. O njegovih 'podvigih' na spletnih forumih že od leta 2015 poročajo ljudje iz vse Evrope. Moški se večinoma predstavlja z imenom Aly oziroma Ali, včasih s priimkom Mustafa ali Ahmed, nekaterim pa se je ta človek predstavil tudi kot poslovnež z Dubaja z imenom Abdul Jabar.

Njegovo goljufivo 'dejavnost' so v zadnjih letih zasledili že na Nizozemskem, Češkem in Nemčiji. Za naslednjo tarčo si je očitno izbral Slovenijo.

Vse več goljufij in prevar

Žal pa niti ne gre za osamljen primer. Podobne goljufije se te dni dogajajo tudi v okoliških gostilnah in manjših trgovinah. Ne gre sicer za istega storilca, so pa zgodbe primerljive in storilci se poslužujejo podobnih pretvez.

Nedavno sta denimo neznani storilki na območju Maribora pod pretvezo nagradne igre okradli 83-letnico.

Neznani storilki sta obiskali 83-letno žensko na Gosposvetski cesti v Mariboru. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, sta storilki starostnici natvezili, da je kot izžrebanka v nagradni igri prejela nagrado v zdravilišču v Radencih. Gospa je ženski povabila v stanovanje, kjer sta jo ti prepričali, da ji morata izmeriti krvni tlak.

»Med merjenjem sta neznanki postavili stol tako, da je bila oškodovanka obrnjena proti kuhinjskim elementom. Tak položaj sta izkoristili tako, da je medtem, ko je prva merila krvni tlak, druga iz denarnice, odložene v košari na klopi jedilnega kota, odtujila nekaj 100 evrov gotovine,« pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor.

Še pred tem sta po pojasnilih policistov podobno dejanje pretekli teden izvršili 'maserki' podobnega opisa. Policisti so zato pozvali k večji previdnosti. Predvsem starejši naj so pazljivi ob obiskih in naj v stanovanje ne spuščajo neznanih oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice