Danes bo sprva precej jasno, segrelo se bo vse do 29 stopinj Celzije. Popoldne bodo nastajale nevihte, na severovzhodu tudi močnejše, z močnimi sunki vetra in točo.

Danes bo pretežno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Te bodo pogostejše v vzhodnih in severnih krajih. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo nekatere nevihte lahko tudi močnejše, napovedujejo državni meteorologi.

Ozračje bo danes poletno. Segrelo se bo namreč vse do 29 stopinj Celzija.

Ob močnejših nevihtah tudi toča

Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na območju severovzhodne in deloma osrednje Slovenije, ki je označen z oranžno barvo, napovedujejo na portalu neurje.si.

Ob močnejših nevihtah so lokalno možni silovitejši nalivi, sunki vetra in toča, ki v premeru ne bo presegala tri centimetre.

Vir: Neurje.si

Predvidene nevihte bodo zaradi šibkih višinskih vetrov termičnega oziroma pulznega značaja. Takšne nevihte so lahko eno ali več celične, njihova smer pomikanja pa je težko predvidljiva, še pišejo na vremenarskem portalu. Možen je razvoj sistema neviht z močnejšimi nalivi, ki se lahko nad določenim območjem obnavljajo dlje časa, kar lahko privede do lokalnih hudourniških razlivanj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice