Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

V četrtek bo oblačno s padavinami, v bližini morja lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1300 metri nadmorske višine, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo nekoliko niže. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. 

Najvišje dnevne temperature bodo od pet do deset, v alpskih dolinah okoli dve, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči bo dež marsikje ponehal, veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od tri do osem, v alpskih dolinah malo nad nič, na Goriškem in ob morju okoli deset stopinj Celzija.

V petek bo oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od osem do 12, v alpskih dolinah okoli pet, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo na Primorskem povečini sončno, ponekod bo pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in zjutraj ponekod po nižinah megleno

V tem času se lahko razlije tudi reka Dravinja in posamezne manjše reke v vzhodni in južni Sloveniji (vir: ARSO).

Reke so v večjem delu Slovenije srednje vodnate, na območju notranjskega in dolenjskega krasa pa reke ohranjajo veliko vodnatost. Pretoki posameznih manjših rek po državi se že povečujejo, povečini pa reke še počasi upadajo.

Danes bodo reke predvsem v južnem, osrednjem ter vzhodnem delu države ponovno narasle. Razlivanje Ljubljanice se bo nadaljevalo, Krka in njeni pritoki pa se bodo po prehodnem upadanju ponovno začeli razlivati na območjih vsakoletnih poplav popoldan in v noči na petek. 

V tem času se lahko razlije tudi reka Dravinja in posamezne manjše reke v vzhodni in južni Sloveniji. Povečal se bo obseg ojezeritev na kraških poljih.

V petek čez dan se bo vodnatost rek v južni polovici države ter reke Mure še povečevala, drugod pa večinoma zmanjševala. V soboto bodo reke povsod upadale.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice