Vreme že danes prinaša nove nevšečnosti, saj predvsem za severovzhodni del Slovenije vremenoslovci napovedujejo obilno deževje in nevihte.

Dan smo začeli s pretežno jasnim vremenom, a bo oblačnost v naslednjih urah postopoma naraščala. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 23 in 29 stopinj Celzija, popoldne in zvečer pa bodo predvsem na severu nastajale plohe in nevihte. Čez noč bodo te zajele večji del Slovenije.

Predvsem na severovzhodu države ponoči in zjutraj tako lahko pričakujemo močnejše nalive, ob katerih lahko hitro narastejo hudourniki in manjši vodotoki.

Vir: ARSO

Agencija Republike Slovenije za okolje je tako danes že izdala oranžni alarm s posebnim opozorilom, v katerem svarijo pred možnostjo močnejših nalivov in razlivanja rek v vzhodni Sloveniji.

Vir: ARSO

Večinoma bo namreč padlo od 30 do 50 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno pa tudi med 70 in 100 litri na kvadratni meter, opozarjajo meteorologi.

Prihaja tudi ohladitev

Jutri bo torej oblačno, s padavinami in tudi nekoliko hladneje, saj bodo najvišje dnevne temperature od 15 do 19 stopinj Celzija. Umiritev razmer se nakazuje v noči na četrtek, ko se bomo ponekod zbudili v deževno jutro, a se bo čez dan nato deloma zjasnilo. 

Možne bodo sicer še posamezne plohe ali nevihte, se nam pa zato v petek obeta večinoma sončno in toplo vreme, s posameznimi plohami in nevihtami v popoldanskih urah. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice