Foto: Sandi Kelc
Po spletnih družbenih omrežjih je te dni zaokrožila nenavadna fotografija pingvinov v bazenu pri gradu Borl. Za kaj gre?

Daljnega leta 1962 so namenu slovesno predali plavalni bazen ob takratnem letovišču na gradu Borl v Dolanah. Nova pridobitev je bila velik uspeh, saj se je v naslednjih letih število gostov in nočitev v borlskem letovišču močno povečalo.

Borlski bazen je kasneje s ptujskimi toplicami dobil močno konkurenco, z izgradnjo kanala za hidroelektrarno Formin pa je ostal še brez redne oskrbe z vodo.

Vse od leta 1975 je tako borlski bazen zapuščen in brez vode. Pred nekaj leti so neznanci celo razrezali del njegovega pločevinastega dna.

Foto: Sandi Kelc

Fotograf obenem pred in za fotoaparatom

Letošnji pust pa je borlskemu bazenu vendarle vrnil nekaj življenja, saj je v njem osvežitev, resda zaman, iskala cela kolonija pingvinov. Za vseh dvajset živali je poziral kar sam fotograf Sandi Kelc, ki se je za tovrstno pustno norčijo tokrat odločil že drugič.

»Tokrat sem se odločil za masko pingvina in tako opomnil dvoje: da letos sploh ni bilo prave zime in da bazen pri gradu Borl še naprej propada,« je razkril Sandi Kelc.

Za vsakega od pingvinov je bilo treba fotografijo posneti posebej, na koncu pa je fotograf vse posnetke združil v eno samo fotografijo. »Za končni izdelek je bilo tako potrebnih kar nekaj ur dela,« je priznal fotograf.

Foto: Sandi Kelc

Navdušili tudi že pande in ognjemeti

Podobnega podviga se je Sandi Kelc lotil že lani, ko se je fotografiral v pustnem kostumu pande.

Foto: Sandi Kelc

S tehniko združenja več posnetkov v eno samo fotografijo je nastala tudi spektakularna podoba Ptujskega polja ob vstopu v novo leto 2020.

Foto: Sandi Kelc

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice