Tudi ponedeljek je prinesel večjo gostoto prometa in zastoje na mejnih prehodih, zlasti s Hrvaško, in sicer v obeh smereh.

Konec tedna ni prinesel konca gneči in zastojem na slovenskih cestah. Daljši zastoj se je že nabral na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je dolg dva kilometra.

Za izstop iz države osebni avtomobili na Gruškovju trenutno čakajo do dve uri, za vstop v državo pa pol ure, medtem ko tovorna vozila za vstop v državo čakajo do eno uro.

A to je šele začetek. S pričetkom počitnic v delu Nemčije, na območjih Bavarske in Baden-Württemberga se nam ta teden skozi Slovenijo obeta povečan promet že od srede, 24. julija 2019, popoldne.

Namig za vse, ki se odpravljate na pot proti Hrvaški: na vseh preostalih mejnih prehodih na območju Policijske uprave Maribor čakalnih dob ni ali pa so zelo redke oziroma minimalne: »V letošnjem letu smo v enem primeru na mejnem prehodu Zavrč imeli čakalno dobo 10 minut in v enem primeru na mejnem prehodu Ormož 10 minut. Na mejnih prehodih Dobovec in Rogatec so bile čakalne dobe do 40 minut.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice