Bližata se pustna sobota in pustni torek – zbrali smo nekaj predlogov, kam se odpraviti na sproščeno druženje v maskah.

Le kdo se ne veseli pustnega časa, ko lahko postanemo vse, kar si želimo, odženemo zimo, se dobro najemo, predvsem pa se na pustovanjih družimo s prijatelji in z družino.

Pustna sobota in pustni torek prinašata kar nekaj različnih možnosti za dobro zabavo, mi smo jih za vas strnili na enem mestu.

Kurentovanje

Kurentovanje traja do 21. februarja v Karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj, kjer se bo v devetih večerih zvrstilo veliko število koncertov in bo poskrbljeno za vse glasbene okuse. 

Ptujske ulice bodo tradicionalno zavzeli kurenti in pisane maske, dogajanje pa bo trajalo vse do 21. februarja, ko bodo pokopali Pusta.

Pridite in doživite Kurentovanje, največji dogodek te vrste pri nas, ki so ga uvrstili ob bok karnevalu v Benetkah, Rio de Janeiru ter New Orleansu.

Foto: Stanko Kozel

Fašenk v Markovcih

Odlična pustna zabava se obeta tudi v Markovcih, kjer se bo že 30-ič odvijal Fašenk v Markovcih, ki bo med 10. in 21. februarjem 2023 poskrbel za tradicionalne etnografske dogodke ter za vročo glasbo v Karnevalski dvorani in klubu La Siesta.

Šotor fest Fašenk

Za pestro dogajanje pa bo poskrbljeno tudi v industrijski coni Videm pri Ptuju, kjer bo 17. in 18. februarja potekal Šotor fest Fašenk 2023 z odličnimi glasbenimi gosti pod ogrevanim šotorom.

Za ostale pustne prireditve na Ptuju in okolici vabljeni k spremljanju koledarja dogodkov na Ptujinfo.

Vabljeni tudi na pustovanja v Mariboru in okolici

Največje pustovanje v Mariboru se bo odvijalo v soboto, 18. februarja v UŠC Leona Štuklja, kjer bodo izbirali najboljše maske. Zabavali vas bodo kurenti ter Luka Basi, Modrijani, Domen Kumer z Bendom, Skater in DJ Ney. V Maribor se tako vrača največja in najglasnejša pustna zabava!

Pustno zabavo z najlepšim razgledom obljubljajo v klubu LUFT 360. Secret Masquerade House odkriva svoje skrivnosti ob 21.00.

Na pustno rajanje vabi Bar Škorpijon, kjer se obeta mega vzdušje z vročimi plesalkami in DJ Buddyjem. V nedeljo pa za najmlajše pripravljajo tradicionalno otroško pustno rajanje, kjer bo za zabavo poskrbel DJ HAMBI.

V Lenartu pripravljajo že 30. pustovanje, ki bo v soboto, 18. februarja ter vabijo skupine, posameznike in odrasle, da se pridružijo povorki.

Pustno dogajanje se bo nadaljevalo tudi v torek, ko bo v Europark prispela Pika Nogavička, ki bo poskrbela za pravi žur na Otroškem pustovanju s pričetkom ob 17.00 uri. 

Za največji študentski pustni žur v Mariboru bo poskrbljeno na Štuku, kamor na pustovanje prihajajo Polkaholiki, ki bodo 'zažigali' do zgodnjih jutranjih ur. 

Za več aktualnega pustnega dogajanja v Mariboru in okolici pa vas vabimo, da spremljate koledar dogodkov Mariborinfo.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Pohorčan (nepreverjen)

Ke te to za zblojen narod???

Sergej (nepreverjen)

Pohorčan
Tableto vzami
Ali pa pridi po eno dozo ti jo šenkam na gobec

Starejše novice