Zaradi bogatih arheoloških najdb na širšem območju ptujske mestne tržnice so na ministrstvu za okolje in prostor rok za izvedbo projekta prenove morali podaljšati.

Po poročanju STA je ministrstvo za okolje in prostor podaljšalo rok za izvedbo projektov ureditve ptujske mestne tržnice na Ptuju do konca letošnjega leta in prve faze prenove mestnega središča v Murski Soboti do konca junija 2021.

Projekta v skupni vrednosti dobrih 11,3 milijona evrov se namreč sofinancirata s kohezijskimi sredstvi, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, iz prednostne naložbe za sprejemanje ukrepov za izboljšanje urbanega okolja in oživitve mest.

V obeh primerih Evropska unija sofinancira 80 odstotkov upravičenih stroškov in država 20 odstotkov.

Za podaljšanje roka je kriva bogata arheološka dediščina

Po navedbah okoljskega ministrstva je do podaljšanja roka izvedbo ureditve ptujske mestne tržnice prišlo zaradi bistveno večjega obsega arheoloških ostankov od predvidenega na območju izvedbe projekta.

»Z izvedbo teh dveh projektov bodo prebivalci obeh mestnih občin deležni sanacije degradiranih območij in izboljšanja kvalitete bivanja, hkrati pa bo izvedba vseh načrtovanih gradbenih in ureditvenih del delovala tudi kot dodatna spodbuda za gospodarske dejavnosti v obdobju oživljanja gospodarstva ob zaključku ukrepov,« so danes sporočili z okoljskega ministrstva.

O degradiranem urbanem območju

Na okoljskem ministrstvu so poudarili, da se želi s prenovo ptujske mestne tržnice revitalizirati degradirano urbano območje in s tem odpraviti funkcionalno degradacijo prostora ter sum na socialno degradacijo.

Namen je po njihovih besedaj tudi povečanje atraktivnost mestnega jedra in ohranjanje kulturnega spomenika lokalnega pomena.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice