Foto: Zavod za šport Ptuj
Zapleti z obnovo nogometnega igrišča z umetno travo pri Mestnem stadionu Ptuj so preteklost. Po sprostitvi ukrepov za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom bo igrišče uporabnikom spet na voljo.

Že lani jeseni so začeli sanirati nogometno igrišče med mestnim stadionom in Osnovno šolo Mladika. Po prvotnih načrtih naj bi bila dela zaključena že do konca lanskega oktobra.

A so zaradi slabih vremenskih razmer dela novembra lani zastala. Za položitev umetne trave namreč izvajalec potrebuje nekaj suhih dni s temperaturami okoli 12 stopinj Celzija.

V tem tednu pa se je na ptujskem nogometnem igrišču z umetno travo težko pričakovano polaganje trave vendarle začelo. Po izjavah izvajalcev naj bi bila dela zaključena do konca tega meseca.

»Vsekakor gre za eno večjih investicij na področju športa v Mestni občini Ptuj v zadnjem času, ki je sofinancirana iz treh virov, in sicer Mestne občine Ptuj, Fundacije za šport Republike Slovenije in Nogometne zveze Slovenije. Vsi uporabniki igrišča bodo tako v prihodnjih mesecih že lahko občutili igranje na najnovejši umetni travi,« so sporočili iz Zavoda za šport Ptuj, kjer z omenjenim občinskim igriščem upravljajo.

Investicija je vredna četrt milijona evrov

Ptujsko igrišče z umetno travo je bilo zgrajeno leta 2006, življenjska doba tovrstnih igrišč pa je ocenjena na okoli 10 do 12 let. Podlaga je bila tako že precej obrabljena, na določenih delih celo povsem uničena. Na Nogometni zvezi Slovenije so igrišče lani ocenili kot eno od treh najslabših v Sloveniji.

Investicija naj bi stala natanko četrt milijona evrov. Dobro polovico sredstev bo prispevala Mestna občina Ptuj, preostanek pa Fundacija za šport in Nogometna zveza Slovenije.

V Zavodu za šport Ptuj razmišljajo pozitivno

V Zavodu za šport Ptuj opozarjajo, da bodo tako igrišče z umetno travo kot ostali športni objekti uporabnikom na voljo šele po sprostitvi ukrepov za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Vsi športni objekti na Ptuju so sicer zaprti že od 13. marca.

Preventivno so že izvedli temeljito čiščenje in razkuževanje objektov in garderob na ptujskem mestnem stadionu ter v Športni dvorani Mladika.

»No, seveda razmišljamo pozitivno in smo prepričani, da se bodo zadeve z virusom kmalu umirile ter da se bo tudi šport počasi vrnil na 'stare tirnice'. Šport je namreč pomembna aktivnost za ljudi in je vpet v vse glavne sfere družbenega življenja,« so poudarili v Zavodu za šport Ptuj.

Foto: Zavod za šport Ptuj
Foto: Zavod za šport Ptuj
Foto: Zavod za šport Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice