Še nekaj tednov in odprt bo zadnji del podravske avtoceste.

Po napovedih predstavnikov sarajevskega podjetja Euroasfalt naj bi zadnji del manjkajočega odseka podravske avtoceste proti mejnemu prehodu Gruškovje bil predvidoma končan septembra, a se to ni zgodilo. Na Darsu zdaj pravijo, da naj bi po tehničnem pregledu, ki se bo začel prihodnji teden odsek odprli konec meseca novembra. 

Marko Grujič, prvi mož Euroasfalta je za STA povedal, da bodo vsa pogodbena dela, kot je bilo napovedano, vendarle končana pred rokom, saj je že za naslednji teden predviden tehnični pregled. 

V uporabo najpozneje do 6. januarja prihodnje leto

Na Darsu pa so za STA spomnili, da je izvajalec v skladu s pogodbenimi določili dolžan vsa gradbena dela in ostale aktivnosti izvesti tako, da bo avtocesta do Gruškovja predana v uporabo najpozneje do 6. januarja 2019.

Ob tem so dodali, da je izvajalec sam in na svojo pobudo doslej že večkrat napovedal, da bo dela končal pred rokom. Ker so te izjave njihova odločitev, jih na Darsu ne želijo komentirati.

Kot so pojasnili, na gradbišču trenutno potekajo še zadnja manjša zaključna dela in potrdili, da je od 15. oktobra predviden tehnični pregled izvedenih del, ki bo trajal nekaj dni. Po pregledu bo izvajalec moral odpraviti še morebitne ugotovljene pomanjkljivosti in pridobiti začasno obratovalno dovoljenje, šele nato pa bodo lahko nov odsek avtoceste predali v promet.

O točnem datumu še ne želijo govoriti

Na Darsu bodo tako o točnem datumu odprtja nove avtoceste lahko govorili šele, ko bodo razpolagali z informacijo, koliko in kakšne bodo ugotovljene pomanjkljivosti na tehničnem pregledu in koliko časa bo trajala odprava teh pomanjkljivosti.

Ko bodo zadnji del podravske avtoceste, bo dokončan skupno okoli trinajst kilometrov dolg odsek avtoceste med Draženci in Gruškovjem. Prvi del, ki ga je gradil Pomgrad, je bil končan novembra lani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice