Čeprav lahko od danes goste sprejemajo tudi večji hoteli in zdravilišča, ti povečini ostajajo še zaprti. Nekateri bodo goste začeli sprejemati ta konec tedna, drugi še kasneje.

Terme Ptuj začetek sezone napovedujejo za 15. junij, ko naj bi vrata odprli štirizvezdični hotel Primus, pa tudi tamkajšnji welness in hotelsko kopališče, enako pa velja za vse ostale njihove zmogljivosti, torej kamp in zunanji termalni park, medtem ko naj bi notranji bazeni in savne ostale do nadaljnjega zaprte.

Terme Maribor

Iz Term Maribor za zdaj sporočajo, da bodo predvidoma 15. junija odprli mestni hotel Mercure City Center, medtem ko hoteli, vključno z največjim Habakukom pod Pohorjem, za zdaj ostajajo zaprti. So pa že 22. maja znova odprli gostilno Pri treh ribnikih. Z današnjim dnem v Mariboru od večjih hotelov vrata spet odpira Hotel City.

Terme Zreče

Podjetje Unitur bo vrata nastanitvenih zmogljivosti in bazenov v Termah Zreče znova odprlo v sredo, pri tem pa bodo poskrbeli, kot zagotavljajo, da bodo zadostili vsem priporočenim ukrepom zdravstvene stroke, da bo počitnikovanje pri njih varno. V termah že od 6. maja izvajajo ambulantno fizioterapijo in vse posvete v specialističnih ambulantah, skupaj z vsemi priporočili pa bodo postopno odprli tudi gostinske objekte. Še naprej pa so zaprte savne, saj še niso prejeli ustreznih priporočil pristojnih ustanov. Odprli jih bodo predvidoma v drugem tednu junija.

Terme Vivat

Svoja vrata bodo kmalu odprle tudi Terme Vivat in sicer 12. junija, kjer pa že ponujajo tudi paket za koriščenje turističnih bonov. 

Terme 3000

Postopno se odpirajo tudi Terme 3000. In sicer se predvidoma v soboto odpira Termalni park Terme 3000 in kamp, v nedeljo pa Hotel Ajda, Wellness Thermalium ter zdravstvo v Termah 3000.

Pri tem pa zaradi trenutne zdravstvene situacije in priporočil odgovornih zdravstvenih inštitucij ne bodo izvajali določenih aktivnosti, ki so sicer del redne ponudbe, med drugim skupinske in vodene vadbe, animacij za otroke in goste, ter organiziranih izletov za goste.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice