Zaradi eksplozije okuženih s koronavirusom v Domu starejših občanov Ljutomer so se odločili, da bodo nekatere zdrave stanovalce premestili na novo lokacijo.

Danes dopoldne so predstavniki murskosoboške območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje z direktorjem Doma starejših Ljutomer Tomislavom Nemcem, sodelavci ljutomerskega zdravstvenega doma in predstavniki Bioterm Mala Nedelja opravili ogled tamkajšnjih glamping vil.

Ocenjevali primernost glamping vil

Ocenjevali so primernost hotelskih sob za premestitev zdravih stanovalcev iz doma starejših v glamping vile.

Po naših informacijah so glamping vile ocenili kot primeren za selitev, ki naj bi bila mogoča za 15 do 20 stanovalcev doma v Ljutomeru. Pred selitvijo bodo morali soglasje za začasno premestitev podati še svojci in vodstvo doma naj bi njihova soglasja že pričelo pridobivati.

Pri selitvi pomoč civilne zaščite

Ob sodelavcih doma starejših in bližnjega zdravstvenega doma naj bi pri selitvi sodelovala tudi civilna zaščita, gasilci pa naj bi pred namestitvijo starejših poskrbeli še za dezinfekcijo sob in spremljajočih prostorov. Podobne postopke so pred nekaj dnevi že izvajali tudi v prostorih zdravstvenega doma. Za zdaj sicer še ni znano ali bo selitev možna že danes ali jutri dopoldne.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice