Pred nami je maraton nadzora hitrosti. Na prehitre voznike bo jutri na 611 lokacijah po vsej Sloveniji prežalo 214 policistov.

Maraton nadzora hitrosti je evropsko usklajen in bo istočasno potekal v kar 26 državah. Jutri bo na 611 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti, katerega namen je umirjanje hitrosti na naših cestah.

V Sloveniji bodo maraton nadzora hitrosti izvedli peto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. 

Na dan nadzora hitrost prekorači 'le' okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Preverite, kje v Mariboru in okolici bodo na prehitre voznike prežali radarji

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo okoli 200 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti.

Policisti bodo hitrost merili od 6. do 18. ure, v Mariboru in okolici bodo na vas prežali na naslednjih lokacijah:

Vir: www.policija.si

Stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo

14-dnevna preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah, v okviru katere policisti poostreno preverjajo, ali vozimo prehitro, se je sicer začela že včeraj. Svoje aktivnosti bodo jutri možje v modrem še posebej okrepili.

»Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo,« so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Ob tem znova opozarjajo voznike, naj prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice