Ob prvomajskih praznikih domačini v Mariboru in okolici pripravljajo različne dogodke. Tukaj je seznam nekaterih, ki bodo zagotovo popestrili praznične dneve in večere.

Zadnji dan v mesecu, 30. aprila, v okolici Maribora domačini pripravljajo zanimive prireditve ob postavljanju majskih dreves in kresovih, medtem ko v Mariboru, žal, tako ko lani, kresovanja ne bo.

Preverite, katera prvomajska prireditev pa bo vam najbližja.

Na Ptuju na Panorami se bo kresovanje pričelo ob 19. uri, kjer bodo nastopili Grupa Vigor, Ansambel Opev, Skupina Smile in Dj Ney.

Postavitev majskega drevesa in kresovanje v Spodnjem Dupleku ob 17. uri.

Kresovanje v Rušah na parkirišču pri bivši TDR se bo pričelo ob 18. uri. Nastopili bodo Domen Kumer, Vražji muzikanti, Dream Imagery, Skeebeep, Anna, kasneje pa bo organiziran pohod z baklami v družbi mažoretk in godbe Ruše

Postavitev majskega drevesa v Šentilju se bo pričela ob 18. uri.

Prvomajsko kresovanje pri Hrastu v Župetincih se bo pričelo ob 19. uri, prižig kresa bo ob 20. uri.

V Miklavžu na Dravskem polju bo ob 18. uri postavitev majskega drevesa na tradicionalen način, med 18. in 20. uro bo potekala animacija za otroke, med 20. in polnočjo pa bo obiskovalce zabavala skupina Viničarji. Kres bodo prižgali ob 20.30.

Praznovanje prvega maja

Na Mariborskem Pohorju bo organizirano praznovanje 1. maja. Na ploščadi hotela Bellevue bosta nastopila Godba na pihala Ruše in skupina Njubend. Prvih 300 obiskovalcev bo brezplačno prejelo porcijo golaža in cvet nageljna. V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v šotoru na Snežnem stadionu.

1. maja pa bodo organizirani tudi različni prvomajski pohodi.

In praznični pohodi ...

Ob 9. uri se bo pričel 15. prvomajski pohod na Grmado, prijavite se lahko na gradu Vurberk.

Ob 9. uri se bo pričel Etnotour pohod po Katrčini poti Lenart - Zavrh. Začetek pohoda bo med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.

Ob 9. uri se bo pričel prvomajski pohod z najlepšim razgledom v Slovenskih goricah. Pohod po občini Kungota se bo končal na Plačkem vrhu ob stolpu. Za zabavo bodo poskrbeli ansambel Dinamika in ljudski godci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice