Klub ptujskih študentov (KPŠ) v petek, 15. februarja 2019 pripravlja že 20. izvedbo prireditve »Kurentanc«, ki bo tudi letos del osrednjega Kurentovanja na Ptuju.

Dogodek je z leti prerasel v eno največjih enodnevnih zabav v pustnem času in že dolgo ne združuje več samo mladih, temveč maske vseh generacij. 

Največje študentsko pustovanje v Sloveniji je prvo izvedbo doživelo leta 2000. Vse odtlej je dogodek gostil številne priznane glasbenike in več tisoč mask. Kurentanc 2019 bo otvoril večtedensko dogajanje v Karnevalski dvorani Qcentra na Ptuju.

Na Ptuju več tisoč obiskovalcev v času kurentovanja

V najstarejšem mestu v Sloveniji ter njegovi okolici, že od nekdaj velja, da pustno obdobje prinaša peti letni čas. Kurentovanje je etnografski festival, ki poskrbi za nepozabno pustno doživetje in v Ptuj pripelje več tisoč radovednih obiskovalcev. Eno izmed najbolj množično obiskanih prizorišč je Karnevalska dvorana v Qcentru Ptuj, kjer bo program otvorila tradicionalna prireditev »Kurentanc«.

Zanimivi glasbeni gosti

Letošnji glasbeni program Kurentanca, ki obenem slavi 20 let od svoje prve izvedbe, bo vodil legendarni Momčilo Bajagić – Bajaga s svojimi Instruktorji, trenutno najbolj popularni slovenski raper Nipke in obetavna lokalna zasedba, ki osvaja slovenske odre - Infected. Za ritme obiskovalcev pa bo poskrbel tudi DJ David Nyx.

Raznovrstne posamične ter skupinske maske, ki vsako leto presenetijo s svojo inovativnostjo in izvirnostjo, so vselej deležne veliko pozornosti. Najboljše med njimi pričakajo bogate nagrade in tudi ob letošnji obletnici bo tako. Organizatorji Kurentanca pa že po tradiciji obiskovalcem ponudijo krofe ter kislo juho proti koncu dogajanja. 

Študenti in dijaki ugodneje na Kurentanc

Klub ptujskih študentov in Dijaška sekcija Kluba ptujskih študentov tudi letos dijakom in študentom omogočata obisk dogodka po ugodnejši ceni. Vstopnice samo za 10 eur lahko dobite v prostorih Kluba ptujskih študentov.

Ostali izkoristite priložnost in bodite del množičnega plesa mask tudi vi, ter si zagotovite svojo vstopnico na prodajnih mestih Eventima (bencinski servisi Petrol, Omv, Pošta Slovenije, Big bang …), v prostorih Kluba Ptujskih študentov ali preko spletne strani Eventim.si. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice