Rogla je priljubljena destinacija za pripravo slovenskih in tujih športnikov na novo sezono. Te dni na Rogli pridno trenira tudi Primož Roglič in nizozemski klub Jumbo Visma.

Rogla in Terme Zreče se uvrščata med najpriljubljenejše destinacije za priprave vrhunskih športnikov v Sloveniji in širše. Uniturjevi centri na pripravah gostijo okoli 3000 vrhunskih športnikov oziroma 120 reprezentanc in ekip na leto.

Tudi priprave vrhunskih športnikov je letos zaznamoval koronavirus, ki omejuje združevanje večjih skupin ljudi in otežuje prehajanje državnih meja. 

Na Rogli tako letos pričakujejo manj vrhunskih športnikov, predvsem tujih. Trenutno pa se kljub vsem omejitvam na Rogli pripravlja razvojna ekipa znamenitega kolesarskega kluba Jumbo Visma iz Nizozemske. Član tega kluba je v Pro Tour Jumbo Visma tudi Primož Roglič, trenutno najboljši cestni kolesar na svetu.

Rogla je izpolnila pričakovanja kolesarjev

Po besedah Robberta de Groota, direktorja razvojne ekipe Jumbo Visme, je Rogla izpolnila pričakovanja kolesarjev in se bodo sem vračali tudi v prihodnje. Na Slovenijo jih tudi sicer veže tesno sodelovanje, saj je Slovenska turistična organizacija postala uradni partner kolesarskega kluba Jumbo Visma.

V prihajajočih dnevih pa na Rogli in v Termah Zreče pričakujejo nogometašice ženskega nogometnega kluba Ferencvaroš iz sosednje Madžarske. Slovenijo bo obiskala članska ekipa in mladinske selekcije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice