Med 14. in 31. oktobrom bo podvoz pod železniško progo na Ormoški cesti na Ptuju predvidoma do sedem dni povsem zaprt za promet.

Z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so sporočili, da bo na državni cesti zaradi sanacije podvoza potreben spremenjen prometni režim. Popolna zapora podvoza naj bi trajala do sedem dni. Kdaj se bo začela, še ni znano. Pri podvozu so pristojni že postavili oranžno opozorilno tablo.

Asfaltna prevleka v ptujskem podvozu je močno dotrajana. Cestno podjetje Ptuj bo vozišče saniralo. Vrednost del znaša 76.798 evrov.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po naslednjih državnih in lokalnih cestah: Osojnikova cesta - Dornavska cesta - Puhova ulica - Ormoška cesta.

Spremljajte informacije o stanju na cestah

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo vse uporabnike cest pozivajo, da spremljajo informacije o stanju na cestah. Te so na voljo na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste ali na telefonski številki 1970.

»Izvajalec bo vse načrtovane spremembe prometnega režima sporočal v Prometno-informacijski center za državne ceste, kjer se 24 ur na dan spremlja in objavlja tudi informacije o stanju na cestah, ki jih posredujejo policija, vzdrževalci in drugi, zato so na tem mestu vedno na voljo zadnje razpoložljive informacije o stanju na cestah in prometu,« so poudarili na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo.

Na pot bo treba kreniti prej

Ob prometnih konicah se kolone vozil vijejo po Osojnikovi cesti vse do železniške postaje, po Ormoški cesti do trgovskih centrov in preko starega ptujskega mostu vse do novih dveh krožišč.

Še hujši prometni zastoji so nastajali ob obnovi starega ptujskega mostu. Kako bo tokrat, ko bo za promet povsem zaprta prometno najbolj obremenjena ptujska vpadnica?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice