Če smo se v mesecu maju pritoževali nad 'aprilskim' vremenom, smo zdaj zgolj v nekaj dneh skočili v poletje. V prihodnjih dneh se obeta že prvi vročinski val.

V nedeljo bo povečini sončno, le zjutraj bo v notranjosti Slovenije nekaj več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija, napovedujejo državi meteorologi. V ponedeljek, torek in sredo bo sončno in vroče. V torek bo v popoldanskem času nastalo nekaj neviht.

Nad 30 stopinj tudi po šest ali sedem dni zapored

Meteorolog Blaž Šter je na svojem Twitter profilu pojasnil, da se nam v prihajajočem tednu obeta prvi letošnji vročinski val. »Po trenutnih napovedih 6 ali 7 dni zapored nad 30 stopinj Celzija. Dež bo kmalu spet dobrodošel,« je zapisal.

Vir: Arso

Čeprav določeni meteorološki portali napovedujejo 'pasjo' vročino s temperaturami vse do 35 stopinj Celzija, je aktualna napoved državne agencije še nekoliko znosnejša. 

Za severovzhod Slovenije je vrhunec vročinskega vala napovedan za konec prihodnjega tedna, ko se bodo temperature gibale med 31 in 32 stopinjami Celzija. Nevihte in dež naj bi vročinski val prekinila šele prihodnjo nedeljo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice