Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna, 3. decembru, v številnih kulturnih ustanovah, zavodih, gledališčih, knjižnicah in muzejih že tradicionalno na pobudo Ministrstva za kulturo RS poteka Ta veseli dan kulture.

V ponedeljek, 3. decembra, bosta ob 11.00 in 16.30 vodena ogleda po gledališču. Predstavili bodo več kot 160-letno zgodovino gledališča v Mariboru. Obiskovalci bodo lahko videli zakulisje gledališča, posamezne odre, spoznali gledališke poklice in se seznanili z različnimi načini umetniškega in tehničnega ustvarjanja dramske, operne in baletne umetnosti ter videli pestro paleto gledaliških delavnic (šiviljsko, čevljarsko, frizersko in maskersko), s katerimi gledališče ohranja znanja in spretnosti mojstrov omenjenih obrti. 

Brezplačne vstopnice za ogled dveh predstav

Slovensko narodno gledališče Maribor poklanja tudi brezplačne vstopnice za ogled dveh predstav, in sicer opero Turandot, ki bo v Veliki dvorani na sporedu 2. decembra ob 17.00, in za Staromodno komedijo, ki bo na Malem odru 3. decembra ob 18.00.

Brezplačne vstopnice za vse prireditve in predstave so že na voljo pri gledališki blagajni, število je omejeno, zato pohitite.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice