Stadion Nogometnega kluba Zavrč se še vedno bohoti v veličini nekdanje slave. A polne tribune in navijaška pesem, ki se je slišala od tam, so le grenak spomin.

Saga Nogometnega kluba Zavrč se klavno končuje. Potem ko so si Haložani si svojimi predstavami na igrišču zagotovili obstoj med prvoligaši, je sledil bridek udarec. Ostali so brez tekmovalne licence za igranje v prvi ligi. Prvi mož občine in kluba Miran Vuk se je tedaj obrnil celo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani, postopek je že stekel, toda 8. julija se je vse postavilo na glavo.

Ustavil ga je zastoj srca in marsikomu je bilo jasno, da bo dolgotrajno okrevanje močno vplivalo na delovanje Nogometnega kluba Zavrč. Članska ekipa je začela igrati v drugi ligi, a vse je šlo le še navzdol, zato so prenehali z igranjem. Zdaj je klub tako globoko, da bi za rešitev finančnih težav prodal žaromete ob stadionu.

"Vzdušje ni več takšno, kot je bilo v vsakem primeru, ker naš Nogometni klub Zavrč je šel iz lige, trenutno nam v občini ni znano, kaj se bo dogajajo s tem nogometnim klubom naprej," nam je ob tem povedal podžupan občine Janko Lorbek.

Prodali bi žaromete

Denarja ni bilo in ga še vedno ni, ostali pa so dolgovi. Da bi vsaj začeli plezati na zeleno vejo, bi v Zavrču prodali celo del svojega ponosa. Ena izmed rešitev, ki naj bi završko nogometno barko rešila pred potopom, je prodaja žarometov. Po nekaterih informacijah naj bi jih bili pripravljeni prodati za 160 tisoč evrov, čeprav so ob nakupu zanje odšteli več kot 300 tisoč evrov.

Nogometna šola deluje naprej

A za žaromete trenutno zanimanja ni, dodaten strošek pa bi za kupca pomenila še njihova demontaža. Kanček upanja v Zavrču rojevajo le mladi upi nogometne šole, ki je zrasla na pogorišču nogometnega kluba. Po besedah Ivice Težaka, predsednika nogometne šole, naj bi treniralo okoli 120 mladih nadobudnežek, ki na završko zelenico prihajajo tudi iz sosednje Hrvaške. 

"Upanje umre zadnje in jaz mislim in upam, pa tudi naši občani želijo in upajo, da bo nekako Nogometni klub Zavrč spet začel aktivno delovati, mogoče ne v takem obsegu kot je bilo, ampak vsaj mogoče v tej medobčinski ali pa primerni ligi kamor tudi Zavrč spada," še meni Lorbek.

Govorice, da naj bi člansko ekipo poskušali sestaviti že za naslednjo sezono, so vse bolj tihe. Medtem pa bodo završki žarometi ostali ugasnjeni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice