Potekala je podelitev prestižnih nagrad Slovenska velika nagrada varnosti, kjer izbirajo institucije in posameznike za njihov prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti.

Nagrado vsako leto podeljuje Institut za korporativne varnostne študije, v sodelovanju s Slovenskih združenjem korporativne varnosti

Slavnostno prireditev so s svojimi govori odprli Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, Matej Tonin, minister za obrambo, Jože Senica, namestnik generalnega direktorja Policije, Aleksander Mervar, direktor podjetja ELES d.o.o. in Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti. 

Nagrado za najbolj varno mesto je dobila Mestna občina Ptuj, najbolj varna občina pa je letos Občina Tržič

Mestna občina Ptuj je letos dokazala, da je najvarnejša v Sloveniji (foto: ICS spletna stran).

»Mestna občina Ptuj je leta 2019 med ostalimi občinami, ki so izpolnile anketni vprašalnik ter glede na statistiko kaznivih dejanj pokazala nekaj dodatnih pristopov, ki kažejo na njihovo aktivno vlogo pri zagotavljanju čim višje stopnje varnosti svojim občanom,« poročajo v uradnem poročilu podelitve nagrad Slovenian Grad Security Award 2020

Ob izbiri nagrajencev so upoštevali statistiko kaznivih dejanj, dnevne migracije in velikosti občin ter aktivnosti na področju varnosti v občini. 

Županja Nuška Gaješek ob prejemu prestižne nagrade (foto: ICS spletna stran).

Mestna občina Ptuj je svojo opravičenost do nagrade izkazala tudi z dobro organiziranim varnostnim sosvetom, organiziranimi posveti na temo medvrstniškega nasilja, obravnavanjem prav vsakega poziva lokalne skupnosti ter sledenju trendov varnostnih podatkov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice