Konec septembra se Ptuj vsaj za nekaj dni že tradicionalno prelevi v slovensko prestolnico kave. Po opojni črni pijači bo v mestu dišalo vse do nedelje.

Festival kave in kavarniške kulture Ptujske zgodbe o kavi bodo letos pripravili že peto leto zapored. Festivalu se bo tokrat pridružila tudi Čebelarska zveza Slovenije s projektom Pijmo kavo in čaj z medom.

Nocoj ob 18. uri se bo festival začel v Hotelu Mitra z razstavo motivov novih razglednic ptujskih umetnikov na temo Ptuj, mesto kave – 1950.

Jutri, torej v petek, bo ob 17. uri v Hotelu Mitra družabni kavarniški večer na temo Kava in zdravi dodatki. Gostje večera bodo: ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije Janez Vencelj, svetovalka za zdravo prehrano Marija Merljak ter ustanoviteljica in idejna vodja festivala Ptujske zgodbe o kavi Helena Ajdnik.

V soboto se bo dogajanje preselilo v središče mesta, na Mestni trg. Čebelarska zveza bo na ogled postavila napihljiv čebelnjak, ki bo skupaj z virtualnimi očali obiskovalcem približal svet čebel.

Dijaki 3.a Gimnazije Ptuj bodo predstavili projekt ozaveščanja o pomenu čebelarstva, dijaki Ekonomske šole Šolskega centra Ptuj pa učno podjetje Up coffee & cups po naše.

Odvila se bo še slikarska kolonija, pod mentorstvom bo potekala animacija za otroke Izdelaj svojo čebelico.

V nedeljo organizatorji festivala vabijo v Hotel Mitra na okusne kavne napitke in ogled razstave Ptuj, mesto kave – 1950. Projekt, v katerem so ptujski umetniki ustvarili serijo razglednic, je podprla Mestna občina Ptuj.

»Z naštetimi dogodki se pridružujemo globalni kavni skupnosti pod okriljem International Coffee Organization,« so sklenili v Kreativus medijskih storitvah, organizatorju Ptujskih zgodb o kavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice