Ožbaltov sejem na Ptuju (foto: Visit Ptuj)
Tradicionalen Ožbaltov sejem zaradi ukrepov za zajezitev okužb z virusom covid-19 letos odpade.

Jurijev, Ožbaltov in Katarinin sejem so trije najpomembnejši in najstarejši sejmi na Ptuju. V staro mestno jedro prikličejo trumo ljudi, malokdo pa sejem zapusti vsaj brez nove sirkove metle.

Prav Ožbaltov sejem pa je za Ptuj še nekoliko posebnejši, saj na ta dan mesto praznuje svoj obstoj. Dan svetega Ožbalta obeležuje 5. avgust 1513, ko je stopil v veljavo statut mesta Ptuj.

Zaradi pandemije pa tudi Ptujske noči ne bo v obliki, kot smo je vajeni. Soglasje Nacionalnega inštituta za javno zdravje so organizatorji prireditve dobili za dogodka ob Ptujski noči v sončnem parku in na mestni tržnici.

»Naša želja je bila, da se Ptujska noč letos odvije na terasah lokalov in gostiln, seveda brez množičnih prireditev in večjih odrov, saj to ni dovoljeno. Idejo tovrstnih manjših dogodkov, popestreno tudi z lokalno kulinariko, smo podprli z razpisom za gostince, s ciljem sofinanciranja poletnih dogodkov za oživljanje starega mestnega jedra. Tako bi osvežili koncept Ptujske noči in ga prilagodili trenutnim zdravstvenim razmeram,« so sporočili iz Mestne občine Ptuj. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice