Po nekajletnih prizadevanjih bodo na Ptuju še ta teden otvorili prvi park za prosto sprehajanje psov: »Vabljeni štirinožni prijatelji in njihovi lastniki.«

Namen pasjih parkov je, da se lahko psi v mestu prosto gibljejo. Povsod drugod morajo namreč lastniki svoje ljubljenčke imeti na povodcu. Pasje parke že imajo v Ljubljani, Murski Soboti, Gornji Radgoni in tako dalje. V Mariboru si zanj še vedno prizadevajo.

Pasjeljubci so na Ptuju nanj čakali že leta. Leta 2015 so lastniki psov na spletni strani Izboljšajmo Ptuj! dali pobudo, da bi na ptujski Panorami uredili pasji park, kasneje je pobudo vložila tudi svetniška skupina Socialnih demokratov.

Predlogi so šli tudi v smer zemljišča na Zadružnem trgu, a težko pričakovani pasji park - sicer res zgolj začasen - se danes že razteza med marketom Živila, parkirišči na Potrčevi cesti, vila blokom pri trgovini Tuš in Osojnikovo cesto.

»Gre za zaraščeno površino, zaradi katere se stanovalci v bližini ves čas pritožujejo, saj se jo kosi samo dvakrat letno. Tako bomo rešili dve muhi na en mah; vzpostavili bomo pasji park in uredili zaraščeno površino,« je sredi septembra za Ptujinfo povedala ptujska županja Nuška Gajšek. Park je danes že urejen.

Zemljišče za pasji park naj bi v Podjetju za stanovanjske storitve Ptuj občini v uporabo predali le začasno oziroma do nadaljnjega. 

»Parcelo bodo v Podjetju za stanovanjske storitve Ptuj namenili za gradnjo neprofitnih stanovanj, občinski podrobni prostorski načrt za to območje se sprejema. Če pa bodo v podjetju h gradnji dejansko pristopili, je zdaj težko reči,« je takrat še pojasnila županja in dodala: »Če bo kasneje prišlo do gradnje, bomo pasji park umaknili.« 

V pasjem parku so na voljo koši za smeti in klopi, a vodo bodo lastniki psov morali prinesti s seboj: »Vodovodnega priključka tam ne bomo urejali, saj bo parcela v prihodnosti namenjena nečemu drugemu.«

Otvoritev pasjega parka bo v petek, 17. januarja, ob 15. uri, ob bloku na Osojnikovi cesti 21.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Janez Novak (nepreverjen)

Super, sedaj bodo pasji dreki vsi na enem mestu.

Starejše novice