Odprta kuhna s poletnimi novostmi prihaja na Ptuj.

V soboto, 28. julija, bo priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna svoje stojnice ponovno postavila na Mestnem trgu na Ptuju. Med 10.00 in 21.00 obiskovalke in obiskovalce čaka nova gurmanska avantura ob vijuganju po zakladnici tradicije, eksotike ter odkrivanju novih kombinacij okusov. 

Na Ptuj prihaja tudi nekaj ponudnikov, ki se tu doslej še niso predstavili, zato bodo obiskovalke in obiskovalci ob prijetnem poletnem druženju lahko nazdravili novim kulinaričnim doživetjem.

Pričarali bodo vzdušje prave gurmanske prestolnice

»Pobude Zavoda za turizem Ptuj, da letos v tem čudovitem mestu ne gostujemo le izjemoma, temveč da izpeljemo tri dogodke, smo se v ekipi Odprte kuhne zelo razveselili. Majska premiera je dokazala, da je bila to odlična odločitev in naše prvo letošnje srečanje v najstarejšem slovenskem mestu si bomo zapomnili za vedno! Prekrasni in srčni ljudje, dan poln sonca, glasbe in smeha, nova prijateljstva in kup novih idej. In vse to ob izvrstnih jedeh izpod rok naših kuharskih mojstrov! Zato sploh ne dvomim, da nam bo tudi tokrat na Ptuju uspelo pričarati vzdušje prave gurmanske prestolnice,« je pred novim gostovanjem na štajerskem koncu povedal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor Odprte kuhne. 

Direktor Odprte kuhne Lior Kochavy in vodja projekta Alma Kochavy

Zadovoljstvo nad nadaljevanjem sodelovanja je izrazila tudi Monika Klinc, namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj, ki je poudarila, da kulinarično popotovanje okoli sveta v obliki Odprte kuhne pomeni izjemno popestritev družabnega dogajanja v mestu tako za Ptujčanke in Ptujčane kot za domače in tuje turiste. 

Izjemno pestra izbira jedi

Ponudba domačih in mednarodnih jedi na Odprti kuhni bo, kot vedno, izjemno pestra in primerna za vse okuse. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji eksotičnih specialitet z vseh koncev sveta, pa tisti, ki prisegajo na domače dobrote, dovolj izbire je vedno tudi za najmlajše, ki pa na Odprti kuhni radi pozabijo, česa vsega ne marajo, in se navdušeno napokajo s sušijem, jetrci, falaflom in seveda šmornom. Ker je, konec koncev, poletje, bo ekipa kulinaričnega vrtiljaka s seboj pripeljala tudi vse potrebno za tekočo osvežitev, od iskrivih mehurčkov, rujne kapljice iz domačih in tujih logov, bogato ponudbo kraft piva, pa tudi kak koktajl, dva, tri si bo mogoče privoščiti. 

Ste ljubitelji ginov in vrhunskih tonikov?

S slednjimi bodo gotovo navdušili člani ekipe Gin & Tonic by eVino, ki znajo ta klasični koktajl odlično preobleči tudi v bolj ekstravagantna oblačila. Vsakemu od različnih vrhunskih ginov, med katerimi so tudi slovenski, najdejo drugo vrsto prav tako vrhunskega tonika. Kombinacije nato še dodatno začinijo in nekaterim dodajo pomarančno lupinico in eksotični kardamom ali blagodejni žajbelj, druge obogatijo z  dodatkom brinovih jagod in rožmarina, tretje z dodatkom grozdja in sanjskega hibiskusa ali pa razkošnega granatnega jabolka in timijana.

Za sladkanje bo odlično poskrbljeno

Da bo druženje na Ptuju še slajše, bodo poskrbele naravnost čarobne sladice iz Torterije, ki nastajajo v domišljiji in izpod rok Željke Bohar. Nori okusi, fantazijske oblike in najsodobnejši trendi nobenega sladkosneda ne morejo pustiti hladnega. Željka bo s seboj zagotovo pripeljala svoje največje uspešnice, med njimi tudi sadni suši v treh različicah, ki je tako lep in božanski, da bi ga še angelci jedli. Poleg obilice sadja, kot je mango, pasijonka, limeta ali gozdni sadeži, je sadni suši poln dobrih, zdravih sestavin, kot so pehtran, cimet, konopljina in chia semena, pa kakavovo maslo in kakavova zrna ter matcha čaj, tako da si ga lahko tudi v »bikini« sezoni privoščimo brez kančka slabe vesti. 

Kava, iztisnjen sok in rum

Prvič letos v Ptuj pridejo tudi vedno zabavni in razigrani fantje iz ekipe Experiment; no ART = no FUN, ki bodo s svojimi omamnimi kofetki zagotovili, da od vsega dobrega nikomur ne bo prekmalu zmanjkalo energije. K temu bodo prispevali tudi njihovi znameniti sveže stisnjeni sadni sokovi z aromatičnimi dodatki, ki segajo od različnih zelišč do ingverja in šilca ruma.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice