Na ptujskem sodišču se je nadaljevalo sojenje Francu Vajdi in Andreju Bagariju, ki ju tožilstvo bremeni junijskega uboja na Ptuju.

Na sodišču na Ptuju se je danes nadaljevalo sojenje 56-letnemu Francu Vajdi in 42-letnemu Andreju Bagariju, ki ju tožilstvo bremeni uboja v sostorilstvu, potem ko je junija po skupnem popivanju v Vajdovi hiši umrl 65-letni Srečko Marin. Danes je svojo zgodbo razkril Bagari in soobtoženega Vajdo postavil na laž, poroča STA.

Zgodba obtoženih se precej razlikuje. Vajda še naprej vztraja, da je večji del prespal, saj naj bi mu Bagari v pijačo podtaknil drogo, Bagari pa to zanika in Vajdo obtožuje celo naklepnega dejanja.

Kaj se je dogajalo?

Bagari danes uvodne zgodbe ni bil zmožen predstaviti, je pa bil pripravljen odgovarjati na vprašanja. Povedal je, da je k Vajdi prišel okoli devete ure zjutraj, ko pri njem ni bilo še nikogar. Kakšne pol ure pozneje naj bi prišel še nesrečni Marin, ki je bil po njegovem mnenju že nekoliko vinjen. Na terasi so pili žganje, ki ga je točil Vajda, pri tem pa naj bi bil slednji nekajkrat pretirano grob do Marina. Se pa ne spomni, da bi karkoli govorili o tem, da naj bi Marin Vajdo pred časom prijavil policiji. 

Kljub temu, da je Vajda protestiral, je Bagari zatrdil, da ga je bil njegov soobtoženi takrat vesel in da naj bi maščevanje Marinu celo načrtoval. Kazal naj bi tudi pištolo, nato pa z nogo stopil na njegov prsni koš. Ko je padel na tla, pa naj bi ga brcal po prsnem košu in glavi ter ga tepel s palico. Bolj redkobeseden je bil, ko je sicer priznal, da je sodeloval pri pretepanju, a da ne ve zakaj, pa tudi podrobnosti ni želel razložiti, poroča STA.

Kasneje naj bi se prestavili v notranjost hiše, v nekem trenutku pa je Bagari, kot je povedal, skočil do svojega avtomobila, ko se je vrnil pa Vajde ni več videl, zato je odšel. Je pa tudi potrdil, da je pozneje Vajdo skušal zaman dobiti na telefon, da bi ga povprašal, kaj se je zgodilo.

Razumevanje obeh bistveno zmanjšano

Sodni senat, ki ga vodi Katja Kolarič, je prejel mnenje sodnega izvedenca, ki je ocenil, da je bilo razumevanje obeh v času tragičnega dogodka bistveno zmanjšano. Če je na Vajdo vplival alkohol, pa je imel Bagari psihične težave že pred dogodkom. Aprila se je namreč zdravil v psihiatrični bolnišnici v Ormožu, od koder naj bi ga odpustili na njegovo zahtevo, a se tega, kot še marsičesa drugega iz tega obdobja, sploh ne spomni, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice