Statistika kaže, da se je na Ptuju prometna varnost zelo izboljšala, obenem pa je bilo pridobljenih tudi veliko manj vozniških dovoljenj.

Aleksander Lubej, komandir ptujske policijske postaje, o prometni varnosti na Ptuju pravi, da se je vidno izboljšala. 

Tako so v prvih štirih mesecih tega leta obravnavali 71 prometnih nesreč, v lanskih prvih štirih mesecih pa kar 104 prometne nesreče. 

V lanskem letu sta se v enakem obdobju huje poškodovali dve osebi, obravnavali pa so tudi devet nesreč z lahkimi poškodbami. 

Letos so obravnavali devet prometnih nesreč, pri katerih se je devet oseb telesno poškodovalo. V enakem obdobju lani so obravnavali kar petnajst takih nesreč, pri katerih se je poškodovalo devetnajst oseb.

Ptujčani najbolj neprevidni na cestah ob torkih in petkih

Letos ptujski policisti še niso obravnavali prometne nesreče s hudimi poškodbami, lani so v takem času obravnavali že dve. 

Letos se je največ nesreč pripetilo februarja, ko se je število dvignilo do 27. Sledi april, ko so obravnavali osemnajst nesreč, nato marec s petnajstimi in januar z dvema. 

Najbolj neprevidni na cestah smo ob torkih in petkih, sledita sobota in četrtek. 

Policisti pa so na območju Policijske postaje Ptuj obravnavali veliko več kršitev cestno prometnih predpisov kot lani. Obravnavali so jih kar 1412, kar je kar štirideset odstotkov več kot leto poprej. Ob tem so izdali 1115 plačilnih nalogov. 

Na Ptuju, v Mariboru in Murski Soboti manj novih izpitov

Janez Meznarič, vodja mariborskega območja Javne agencije Republike Slovenije za varnost v prometu, je spregovoril o teoretičnem in praktičnem delu izvajanja vozniških izpitov. Opazili so kar 25-odstotni padec izdanih izpitov. 

To pripisujejo temu, da so bili izpitni centri zaprti med marcem in majem ter nato še med novembrom in letošnjim februarjem. 

Teoretične teste je opravljalo 8586 oseb, praktične preizkuse voženj pa 6125. 

Opazili pa so, da se je uspešnost opravljanja teoretičnega dela izpita zvišala. To pripisujejo temu, da je bilo veliko oseb med epidemijo doma, na računalnikih. 

Na Ptuju težava v majhnih prostorih

Izpitni center na Ptuju ima pa še eno težavo, kar se tiče opravljanja teoretičnega dela izpita. 

Prostor za izvajanje izpita med epidemijo sprejme zgolj tri ali štiri kandidate. Ob običajnih razmerah jih sprejme le malo več.

Tako so želje in cilji centra pridobitev novih prostorov. Te bi lahko zgradili ob ptujskem poligonu za učenje vožnje. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice