Foto: Facebook
Na spletnih družbenih omrežjih se kot blisk širi nov izziv. Še posebej inovativno in mojstrsko se ga je lotil Ptujčan Rok Vesenjak.

Po izzivih z vedri ledene vode, obmetavanjem dojenčkov s sirom in čiščenjem okolice je splet obnorel izziv odvijanja zamaška steklenice, v izvirniku »Bottle Cap Challenge«. Lahko slabo privit zamašek steklenice ali plastenke odvijete z eno samo brco noge, medtem ko bo steklenica ostala cela? Trend naj bi se najprej pojavil med ljubitelji borilnih veščin, a so ga hitro prevzeli še drugi, tudi številni zvezdniki.

Ptujčan Rok Vesenjak je odvijanje zamaška steklenice dvignil na povsem novo raven. Lotil se ga je z vožnjo v stilu rally legend oziroma z »driftanjem« s svojim avtomobilom Subaru Impreza. Tako imenovano »driftanje« je atraktivna tehnika vožnje, pri kateri voznik namerno in kontrolirano z zadnjim delom vozila drsi skozi zavoje.

Videoposnetek Roka Vesenjaka z naslovom »I did Bottle Cap Challenge in rally style!« je na Facebooku zbral že več kot 1,6 milijona ogledov, dobrih 23.000 delitev in več kot 14.000 všečkov. Avtor je ob posnetku zapisal, da mu je izziv uspelo opraviti že v drugem poskusu.

Nekaterim se je izziv odvijanja zamaška zdel preveč enostaven in so brco zamenjali z drugimi inovativnimi metodami. Pevka Mariah Carey, denimo, se je izziva lotila izključno s svojim glasom, na daljavo. Zamaški so s steklenic odleteli tudi ob bližnjih srečanjih s skiroji, hišnimi ljubljenčki in podobno, izziva so se nekateri lotili celo s strelnim orožjem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice