Na vetrovno soboto so v nekaj minutah ostali brez strehe nad glavo.

Okoliški gasilci so bili v soboto, 10. aprila, ob 17.53, obveščeni o požaru v Mestnem Vrhu

Z ognjenimi zublji se je borilo več gasilskih društev, a ostrešje je bilo popolnoma uničeno. Materialna škoda po prvih nestrokovnih ocenah znaša 80.000 evrov, poročajo mariborski policisti.

V nedeljo, 11. aprila, so gasilci društev Ptuj in Grajena s folijo prekrili popolnoma uničeno ostrešje in tako hiška čaka na pridne roke in pomoč. 

Pomagajmo petčlanski družini

Petčlanska družina je tako v enem popoldnevu ostala brez strehe nad glavo, a hitra organizacija grajenskih nogometašev in okolice je pokazala, da kljub katastrofi niso ostali sami. 

Predsednik Športnega društva Grajena Boštjan Skerbiš je za Ptujinfo povedal, da družina namestitev, računalnike, oblačila in šolsko opremo že ima. 

Krvavo pa potrebujejo denar in gradbeni material, pa tudi pridne roke voljnih okolišanov. 

»Dva najbolj pomembna artikla sta denar in gradbeni material,« pove Skerbiš in dodaja, da bi bile pridne in zdrave roke v izjemno pomoč.  

Koordinator akcije Boštjan Skerbiš vodi zbiranje denarja in materiala v prostorih Nogometnega kluba Grajena. Vsak, ki želi pomagati, ga lahko pokliče na telefonsko številko 031 721 921. Zbiranje poteka danes, 12. aprila, med 16.30 in 18.00.

Denarna sredstva pa zbirajo tudi na računu, ki ga je odprl ptujski Rdeči križ. Nakažete lahko na transakcijski račun SI56 0420 2000 0348 846, s sklicem SI00 2452120 in namenom »Pomoč za družino Fuks«. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice