Od danes morajo izpolnjevanje PCT-pogojev preverjati tudi gostinci. Številni so že izrazili nezadovoljstvo z novim ukrepom. Mariborski lokal bo začasno zaprl vrata, ptujska kavarna pa odločno nasprotuje ločevanju gostov.

Gostinci morajo od danes preverjati, ali njihovi gostje izpolnjujejo PCT pogoje. Za preverjanje so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje razvili posebno aplikacijo, a ta zaradi nadgradnje še ni dostopna. 

Izpolnjevanje pogojev morajo tako do preklica ponudniki preverjati na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki. Prav tako je aplikacija trenutno na voljo zgolj uporabnikom operacijskega sistema Android, ne pa tudi iOS. 

Da je izpolnjevanje PCT pogoja obvezno v omenjenih prostorih, morajo potrošnike obvestiti s pisnim obvestilom na vidnem mestu.

Ptujska kavarna ostro nasprotuje ukrepom: »Nikoli nismo ločevali«

Nestrinjanje z ukrepi so izrazili v Kavarni Bodi. Sprašujejo se, ali so novi ukrepi postavljeni v imenu zdravja ali kapitala? 

»Nas ne zanima, če si bel, črna, gej, Nizozemka, pobrit, gasilka, cepljen, prebolela, politik, kadilka ... Nikoli nismo ločevali,« so zapisali in dodali: »Dobrodošli vsi, ki dobro mislite in dobro delate. Cepljeni, preboleli, testirani in zdravi.« 

Mariborski lokal Therapy room bo začasno zaprl svoja vrata

»S solznimi očmi lepim obvestilo na vrata našega in vašega Therapy room, da jutri do nadaljnjega zapiramo,« je na družabnih omrežjih zapisal lastnik lokala in mestni svetnik Matic Matjašič.

»Samo delati hočemo, v kolikor toliko normalnih pogojih,« je jasen: »Plačujemo prispevke, da bi lahko delali, vlagamo, se trudimo, delamo po cele dneve, a država se je odločila, da nam po toliko udarcih v zadnjih dveh letih zada še enega.«

Kot je zapisal, bo lokal do nadaljnjega zaprt zaradi novih omejitev, ki jim ne omogočajo sprejemljivega dela. »Naših strank ne bomo delili na skupine, preverjali, preganjali in celo kaznovali,« pravi.

»Kot vedno, pa me vztrajnost in malo trme priganja, in obljubim, da najdemo način, da se kmalu vsi spet vidimo v kakršnikoli obliki že,« je zaključil zapis.  

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Flip (nepreverjen)

Jokice, nič ne de, lahko se mirno zapre nekaj 100 gostiln po Sloveniji, nič pametnega od njih in ne v njih .

Starejše novice