Perutnina Ptuj je Ptujsko klet prodajala že dlje časa. Zanimanja je bilo več, zdaj pa je dokončno - klet gre v roke poznavalcev vin.

Perutnina Ptuj je bila večinski lastnik Ptujske kleti. Prodati so jo želeli že dlje časa, za to najstarejšo klet pa se je zanimalo več podjetij. 

Za nakup so se zanimali tudi pri Celjskih mesninah, ki imajo v lasti Radgonske gorice, a do sklenitve posla ni prišlo. 

Prodaja je zaključena, to so lastniki

V Perutnini Ptuj so za Ptujinfo razkrili, da je postopek prodaje 100-odstotnega poslovnega deleža Ptujske kleti zaključen. 

Razkrili so, da je večinski delež odkupil podjetje Pullus Wines, ki je bilo ustanovljeno s strani vodstvenih delavcev v Ptujski kleti. Glavne osebe za podjetjem Pullus Wines so Tine Kek, sicer direktor kleti, Vinko Mandl, nekdanji direktor, in Maksimiljan Kadivec, enolog. 

»Ptujska klet je tako dobila lastnike iz vinarske dejavnosti, katerih primaren interes je ohranjanje in razvoj vinarstva na Ptuju ter vinogradništva v Halozah in Srednjih Slovenskih goricah,« so dodali na Perutnini Ptuj.

Zakaj v prodajo? 

Pri tem so na perutninskem podjetju dodali še, da Perutnina Ptuj sledi svoji usmeritvi na jedrno dejavnost in tako nadaljuje s prodajo naložb, ki niso neposredno povezane s proizvodnjo piščančjega mesa in izdelkov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice