Do 11. novembra je mogoče oddati vlogo za dodelitev štipendije za izobraževanje Mestne občine Ptuj za tekoče študijsko leto. Kakšni so pogoji in zneski?

Za štipendije Mestne občine Ptuj se lahko potegujejo študenti prve bolonjske stopnje od drugega letnika naprej, študenti druge bolonjske stopnje od prvega letnika naprej ter tisti študentje, ki pripravljajo diplomska, magistrska ali doktorska dela.

Takšni so pogoji za pridobitev občinske štipendije

Do štipendij so upravičeni le študentje, ki se redno šolajo in ob vpisu v drugi letnik prve bolonjske stopnje niso starejši od 22 let oziroma ustrezno starejši za naslednje letnike. Študenti ne smejo biti v delovnem razmerju ali biti prejemniki pokojnin, razen družinskih. Morajo biti državljani Republike Slovenije, s stalnim prebivališčem v ptujski občini. Njihova povprečna ocena študijskega uspeha letnika mora znašati najmanj 8,0.

»Med prejemnike štipendij se bo uvrstilo 20 kandidatov z najvišjo povprečno oceno. V primeru, da imata zadnja dva kandidata posameznega področja na seznamu prejemnikov štipendij enako povprečno oceno, ima prednost kandidat z nižjim osebnim dohodkom na družinskega člana,« so pojasnili na Mestni občini Ptuj.

Od 80 do 100 evrov na mesec

Višina štipendij bo odvisna od študijskega uspeha.

Za oceno med 8,0 in 8,3 bo znašala 80 evrov na mesec; od 8,31 do 8,9 90 evrov na mesec in za višje ocene 100 evrov na mesec.

Prijava na razpis mora vsebovati vlogo, življenjepis, dokazilo o vpisu, dokazilo o učnem uspehu zadnjega letnika izobraževanja, odločbo o odmeri dohodnine za preteklo leto, izjavo o državljanstvu, izjavo o stalnem prebivališču ter izjavo, da kandidat občini dovoljuje pridobitev podatkov.

Denarna pomoč tudi za pripravo del, povezanih s pospeševanjem razvoja ptujske občine

Za denarno pomoč Mestne občine Ptuj se lahko potegujejo tudi tisti, ki bodo v tem študijskem letu zagovarjali diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo, povezano s pospeševanjem razvoja v Mestni občini Ptuj.

Pri temah nalog bo Pospeševanje gospodarskega razvoja v občini prineslo pet točk, Človeški viri in socialno okolje v občini štiri točke, Ekologija in varstvo okolja v občini tri točke, Naravna in kulturna dediščina v občini pa dve točki.

»Pri določitvi višine denarne pomoči se upošteva zlasti tema naloge (poudarek na razvojnih prioritetah Mestne občine Ptuj) in stroške izdelave naloge,« so razložili na Mestni občini Ptuj.

Javni razpis za dodeljevanje štipendij in drugih oblik denarne pomoči za izobraževanje je objavljen na spletni strani Mestne občine Ptuj, tam lahko dobite tudi podrobnejše informacije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice