Pravljično podobo najstarejšega slovenskega mesta bo pričarala Ptujska pravljica.

Najstarejšemu slovenskemu mestu bo, ob edinstveni okrasitvi, pravljično podobo med 15. in 30. decembrom pričarala Ptujska pravljica.

Pestro decembrsko dogajanje pred mestno hišo bodo v družbi magičnih bitij popestrili glasbeni koncerti ter nastopi učencev ptujskih osnovnih šol. Najmlajše bosta na odru zabavala Škrat Matjaž in Tomaž, ki bosta poskrbela za navihane domislice. Božiček bo v pravljičnem kotičku, ki je letošnja novost, prisluhnil željam otrok. Ponudniki na prazničnih stojnicah bodo poskrbeli za tople napitke, lokalno kulinariko ter prisrčna novoletna darila, so sporočili iz Zavoda za turizem Ptuj.

»Dva praznična tedna pestrega dogajanja v okviru Ptujske pravljice sta namenjena vsem generacijam obiskovalcev. Najmlajše bodo razveselili nastopi pravljičnih likov, starejši pa se bodo lahko prepustili druženju ob dobri glasbi in uživanju v kulinarični ponudbi,« je povedala vodja prireditev na Zavodu za turizem Ptuj Monika Klinc

»Edinstvena okrasitev in pestro dogajanje v srcu starega mestnega jedra prav gotovo predstavljata dodano vrednost ptujske turistične ponudbe. Praznično vzdušje na eni in intimnost zgodovinskega mesta na drugi strani sta dva ključna atributa Ptuja, ki sta zanimiva tudi tujim obiskovalcem in turistom,« je izpostavila direktorica Zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc.

Po novem tudi ptujski škrati

Poleg pravljičnega kotička, so letošnje leto novost tudi ptujski škrati, za katere je kreacije naredila priznana kostumografinja Stanka Vauda Benčevič, ki je ob tem povedala: »Pri ustvarjanju kostumov sem za izhodiščni barvi izbrala rdečo in belo barvo, ki simbolizirata praznični čas in sta hkrati tudi zaščitni barvi Ptuja. Za poseben učinek bodo poskrbeli še kraguljčki, ki bodo s cingljanjem spremljali gibe nastopajočih.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice