Foto: Albin Bezjak
Časi so, milo rečeno, nenavadni. Na Zavodu za turizem Ptuj so se domislili načina, kako kljub številnim omejitvam otrokom pričarati praznično vzdušje.

Danes, 4. decembra 2020, bodo ptujski trgi in ulice s prižigom prazničnih luči zasijali v pravljični podobi. Ob svetlobnih verigah in okraskih, ki bodo osvetlili zgodovinska pročelja, bodo k sprehodu skozi očarljivo staro mesto vabili tudi smrečice in božični liki.

V preteklih letih so decembrsko praznično vzdušje v mestu zaznamovali nastopi animatorjev ter vrtčevskih in osnovnošolskih otrok, praznični sejem in glasbeni koncerti.

Zaradi epidemije koronavirusa bo letošnja Ptujska pravljica nekoliko drugačna. Med 18. in 31. decembrom 2020 bo svoje občinstvo nagovarjala v spletni obliki.

Prihajajo namigi za ustvarjalno in aktivno kratkočasje

Zabaven in poučen program spletne Ptujske pravljice bo med 18. in 31. decembrom vsak dan ob 18. uri mogoče spremljati na Facebook strani Visit Ptuj.

Za zabavo bodo poskrbeli prepoznavni in že dobro poznani obrazi Ptujske pravljice, nagajivi ptujski škrati in ptujski Božiček. 

Mladi gledalci bodo lahko v okviru kratkih spletnih vsebin pokukali v božičkovo delavnico, v družbi ptujskih škratov urili svoje ustvarjalne in gibalne spretnosti in za sladke sanje prisluhnili še pravljicam ptujskih avtorjev in pravljičnim zgodbam o Ptuju.

Kratke spletne vsebine bodo otroke spodbujale k ustvarjalnosti in telesni aktivnosti

Direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec je poudarila, da spletni program nikakor ne more biti nadomestek za vsa druženja, otroško petje, razigranost in veselje, ki jih v mesto vsako leto pripelje Ptujska pravljica: »V časih, ko smo vsi priklenjeni na računalniške zaslone, želimo najmlajše vzpodbuditi k ustvarjanju in telesni aktivnosti v naravi.«

Napovedala je, da bodo otrokom na družbenih omrežjih ponudili kratke 5-minutne vsebine, s katerimi jih bodo spodbudili k ustvarjanju v poznopopoldanskem času: »Prepričani smo, da jim bo to pomagalo pregnati dolgčas.«

Božičkov tek letos nekoliko drugače

Direktorica Zavoda za turizem Ptuj je napovedala, da bodo letos poseben poudarek namenili tudi promociji in podpori lokalnih izdelkov ter dobrodelnosti.

Spletna stran Visit Ptuj in Facebook kanal Visit Ptuj bosta tako ponujala koristne namige za nakup daril pri lokalnih ustvarjalcih in obrtnikih.

Posebna pozornost bo posvečena tudi promociji in podpori dobrodelnim akcijam, ki pomagajo ljudem v teh težkih časih.

Tradicijo športnih udejstvovanj na božični dan bo v spletni obliki nadaljeval tudi Božičkov tek. Namesto množičnega teka v božičkovih kapah bodo obiskovalci nagovorjeni k samostojnemu teku in deljenju fotografij božičnih tekaških podvigov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice