Foto: Mestna občina Ptuj
Nekdanja ptujska šola, med Ptujčani znana kot 'rdeča šola' je bila prodana. Kdo jo je kupil in za koliko?

Spomnimo. Ptujska občina se je že pred časom odločila, da proda propadajočo stavbo nekdanje Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka. Stavba stoji na Raičevi 2, sicer ob glavni vpadnici v mestno jedro. 

Nekdanja Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka je bila zgrajena leta 1902. Prenovili so jo leta 1963, dolgo pa je nudila učni prostor otrokom s posebnimi potrebami. Ti so se nato preselili v novo šolo, ta pa je bila prepuščena propadanju. 

K zemljišču, na katerem je stavba, pa se drži še parcela, v izmeri 807 kvadratnih metrov. Je sicer nepozidano stavbno zemljišče, v naravi pa predstavlja vrtove. 

Na prvi dražbi zanimanja za nepremičnino ni bilo, varščine ni vplačal nihče. V drugo je bila nepremičnina ponujena po nekoliko nižji ceni, a zanimanja tudi takrat ni bilo.

V tretje gre rado, kdo je kupec? 

Občina se je nato še enkrat odločila za dražbo Raičeve 2. Do 6. junija so se lahko ponovno, zdaj tretjič, prijavili interesenti za nakup. Ogledi in javna dražba so se izpeljali 9. junija. 

Izklicna cena na tretji dražbi je bila 388.800,00 evrov in za ravno toliko je bila nekdanja šola z zemljiščem prodana. Pogodba s kupcema sicer še ni sklenjena, podjetji pa imata po sklenitvi pogodbe 30 dni časa, da kupnino plačata. 

Stavbo in zemljišče sta kupili dve podjetji, ki sta na dražbi nastopali skupaj kot en dražitelj. Gre za podjetji FM Projekt in Termosolar

Kaj vemo o kupcih?

FM Projekt je podjetje, ki se ukvarja z izvedbo gradbenih del in upravljanje poslovnih stavb. Sedež imajo v Mariboru, na Tržaški cesti. Na portfelju tega podjetja je sicer tudi gradnja trgovskega centra v Lenartu. 

Podjetje Termosolar se ukvarja s plinskimi inštalacijami, centralno kurjavo, vodovodom, klimatskimi napravami, toplotnimi črpalkami in prezračevalnimi sistemi. Tudi to podjetje je iz širšega mariborskega območja, natančneje iz Spodnjih Hoč. 

Podjetje Termosolar smo povprašali tudi o načrtih za stavbo 'rdeče šole', na odgovore pa še čakamo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice