FOTO: Marko Vindiš
Županjo Mestne občine Ptuj Nuško Gajšek so podtikanja in osebna diskriminacija tako prizadeli, da je na svoji Facebook strani delila izjemno oseben in iskren zapis.

»Pred par urami smo bili s strani medija povprašani o vplivanju na financiranje sanacije strehe na bloku, kjer živijo moji starši. Mediji so samo preverjali informacije, ki so jim bile posredovane. Obtoževanja nekoga gredo v smeri, da sem Javnim službam Ptuj naložila zalaganje denarja za financiranje strehe, kljub temu da niso bili upravitelji,« je včeraj popoldan zapisala Nuška Gajšek.

Zatrdila je, da nič od navedenega ne drži – razen tega, da njeni starši res živijo na tistem naslovu: »Skupnost etažnih lastnikov na naslovu Kraigherjeva ulica 29 je imela v skladu z zakonom upravljanje zgradbe urejeno na način, da so bili upravljavci etažni lastniki. Že pred neurjem so imeli več pogovorov, da upravljanje stavbe predajo enemu od ponudnikov storitev upravljanja v Mestni občini Ptuj

Račun še ni plačan, torej tudi denar ne more biti založen

Takoj po neurju so stanovalci Kraigherjeve ulice 29 pristopili k pridobivanju ponudb. Nekateri izvajalci sanacije niso želeli izvesti, saj niso želeli sklepati pogodb s posameznimi etažnimi lastniki (po deležih). Lastnikom so svetovali, naj vzamejo upravitelja. 15. julija so zato podpisali pogodbo o upravljanju z Javnimi službami Ptuj.

Kasneje so izbrali še izvajalca odprave posledic neurja. Po županjinih besedah je ta dela opravil avgusta, plačilni rok pa se izteče šele konec tega meseca. »Račun v tem trenutku torej še ni plačan, zato nikakor ne držijo navedbe o zalaganju denarja in zato tudi ne more držati navedba, da sem kot županja kakorkoli posredovala,« je zapisala županja Ptuja.

»Pojasnila bi še, da imata moja starša nepremičnino zavarovano in svoj delež lahko poravnata in ga tudi bosta takoj, ko prejmeta položnico. Tudi če ne bi razpolagala s sredstvi, imata tri otroke, ki smo dovolj odgovorni, da vemo, kdaj smo dolžni poskrbeti za starše, kot so oni poskrbeli za nas!« je poudarila Nuška Gajšek.

Z metanjem polen pod noge našemu mestu škodimo

Županja Ptuja je izrazila zaskrbljenost nad dejstvom, da posamezniki stisko ljudi izkoriščajo za politikantska podtikanja in blatenje.

Nuška Gajšek je zapisala: »Sama menim, da s takšnim metanjem polen pod noge, lažmi in obrekovanjem našemu mestu škodimo … Moja vest je čista, spim pa slabo, ker mi ni vseeno – ne zase, pač pa za ljudi. Sem pa osebno prizadeta in žalostna. Naj se v ogledalo pogleda ta, ki se na tak način loteva moje diskreditacije. Takšni poskusi so zelo zaskrbljujoči in našim občankam in občanom ne obetajo nič dobrega.«

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Jaz vedno slabo spim po slabem sexu

Starejše novice